RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ми налаштовані серйозно: у ЗСУ анонсували новий сезон "бавовни" в Криму

Періодична "бавовна" в Криму, а також удари по залізниці в Джанкої, що нещодавно сталися, є нічим іншим, як методом виснаження ворога - перш ніж здійснити активний контрнаступ, необхідно психологічно натиснути на противника.

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, українські сили "зачищають" 20-30 кілометрову смугу на півдні.

"Будь-які активні дії припускають, що на початку треба виснажити ворога. До того, як ми почнемо активний рух, нам треба бути переконаними, що у них порушена логістика, що у них не працює стійкий морально-психологічний стан війська, що вони готові вже відходити або здаватися", - пояснила Гуменюк.

Читайте також: Окупантам треба поквапитися: у ЗСУ відреагували на вибухи в Джанкої

Вона наголосила, що, розуміючи перевагу фізичної сили ворога, ЗСУ працюють так, щоб росіяни були знесилені під час зіткнення. Випадки "бавовни" на тилових територіях є кроками для виснаження окупантів. Також Гуменюк закликала мешканців тимчасово окупованих територій евакуюватися, або облаштувати укриття.

"Ми наполягаємо на вичистці 20-30-кілометрової смуги. Це говорить про те, що наша робота тут буде максимально активною, тому необхідно евакуюватися. Якщо немає такої можливості - облаштувати укриття і намагатися розташувати їх якнайдалі від тих місць, де ворог дозволяє. собі скупчення", - зазначила вона.

Раніше ми писали, що Джанкой є головним залізничним вузлом Криму, жоден поїзд не може обійти цю станцію, і тому все, що їде на півострів, проїжджає саме через це місто, залізниця якого зазнала атаки БПЛА.

Вас може зацікавити:

Скоро окупація закінчиться: росіяни масово вивозять рідню з Криму та продають майно

Чичерина з рядженими солдатами влаштувала в Криму танці на каруселі: відео

Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз