RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Вночі українська ППО знищила 14 із 15 "шахедів"

Триває 398-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, у ніч проти 28 березня вони атакували Україну "шахедами" - 14 з 15 дронів знищено українською ППО. Ворог зосередив основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. За добу українські воїни відбили 62 атаки противника на цих напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 27 березня, внаслідок ракетного удару по Слов’янську Донецької області, постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. В Херсонській області, у місті Берислав, від авіаційного удару противника постраждав цивільний об’єкт.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Протягом доби 27 березня росіяни обстріляли один населений пункт Чернігівської області, 10 - Сумської та 4 - Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. З артилерії окупанти обстрілювали населені пункти Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, який утримують наші захисники, а також наступав у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка. Крім того росіяни обстріляли 11 населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти безуспішно наступали в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка. Вони застосували аерозольні "сльозогінні" гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар’їнка. Обстріляли понад 10 населених пунктів.
  • На Шахтарському напрямку під ворожий обстріл потрапили райони 4 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілював райони населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: Вже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

На окупованих територіях України росіяни продовжують посилювати режимні заходи: обмежують вільне пересування жителів між населеними пунктами. У Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області, до окремих населених пунктів не можливо потрапити без місцевої реєстрації.

Українська авіація за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один - по зенітно-ракетному комплексу. Наші воїни збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів.

Як повідомляв "Апостроф", у ЗСУ пояснили, чому росіяни почали частіше атакувати "Шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Навіщо Росія б'є по Україні дронами: британська розвідка відповіла

Інженерні машини, кулемети та запчастини: що увійшло до нового пакету допомоги Україні від Німеччини

Росія готується до масованого ракетного обстрілу України: офіцер ЗСУ розкрив деталі