RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Штурмувати Авдіївку відправляють досвідчених "вагнерівців": актуальні карти боїв в Україні

На триста дев’яносто восьму добу широкомасштабного російського вторгнення Росія залучає відносно досвідчених бійців "Груп Вагнера" для наступу на Авдіївку та задля посилення останніх обмежених тактичних успіхів у цьому районі.

Про це йдеться в Інституті дослідження війни (ISW).

Зазначається, що відомості про можливе звільнення з посади командувача Східного угруповання військ РФ генерал-полковника Рустама Мурадова викликали стриману та цинічну реакцію в російському інформаційному просторі. Разом з тим, військові експерти Росії також невиразно відреагували на заяву Президента Путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, зауважуючи, що ця заява спрямована на західну, а не на внутрішню російську аудиторію.

Читайте також: Повітряна тривога по Україні: велика кількість"Шахідів", працює ППО

Російські сили досягли незначних успіхів навколо Сватового, і російські війська продовжують наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

Окрім цього, продовжується жорстока боротьба за Бахмут. Українські війська прораховують кожен свій крок і розглядає різноманітні варіанти дій, втім армія РФ витрачає на цій території значні ресурси, чим найближчим часом планують скористатись ЗСУ.

За словами командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, саме так свого часу наші військові вже робили під Києвом, Харковом та Балаклією.

Схоже, що Росія все частіше розгортає елементи звичайних формувань по частинах уздовж усієї лінії фронту, в тому числі на півдні України. Російська влада продовжує формувати нові добровольчі батальйони, підпорядковані іррегулярним формуванням.

Раніше ми писали, що Зеленський відвідав фронт на Запоріжжі.

  • Вас також може зацікавити:

НАТО вступить у війну в Україні за однієї умови:експерт назвав причину

"Іхтамнети" на ЗАЕС: як зупинити ядернийтероризм Путіна

Через втрати на війні Росія більше покладатиметься наядерну зброю: у США зробили важливу заяву