RU  UA

Потенціал ракетних ударів доведений до критичного мінімума: Кремль змінив тактику

Оскільки ракетний потенціал росіян майже вичерпано, окупанти вже не можуть завдавати масовані ракетні удари по Україні у такій кількості, як раніше, тож вони змінили тактику – часто вони використовують керовані авіаційні бомби.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Таким чином ворог атакує Бериславський напрямок, і за минулу добу відбулося три таких удари. Зокрема одна людина отримала поранення. Характерною ознакою є те, що ворог намагається бити по цивільних об’єктах", - пояснила вона.

За словами Гуменюк, керовані авіаційні бомби можуть скеровуватись з літаків на відстань декілька десятків кілометрів з місця пуску. Це убезпечує ворожі літаки від підльоту до українських сил протиповітряної оборони, а сама бомба несе на собі дуже потужний заряд та спричиняє потужну вибухову хвилю.

Читайте також: На 460 окупантів ближче до перемоги: свіжі дані про втрати РФ в Україні

Речниця ОК "Південь" підкреслила, що ворог усвідомив свою неможливість досягти переваги суходолом і тому надає перевагу саме такому способу атаки України. Так, противник обстрілює переважно території, які знаходяться в декількох десятках кілометрів від лінії фронту.

Крім того, ворог у своїй тактиці обстрілює заміновані сільськогосподарські площі. Вони гатять по полях, де детонує те, що вони там позалишали. І це дуже небезпечно і призводить до додаткових руйнувань.

Також Наталія Гуменюк зауважила, що російські окупанти збільшують кількість корабельного угрупування у Чорному морі – їх уже 10 одиниць. Втім, як і раніше, підводний ракетоносій залишається один, споряджений чотирма ракетами типу «Калібр».

"Ми пам’ятаємо, що з Джанкою не доїхали як раз надводні "Калібри", які вони хотіли завантажити на ракетоносії, і це певним чином відбивається на формуванні корабельного угруповання. Ракетних носіїв, які надводні й можуть нести на собі по вісім ракет, ми не спостерігаємо довготривалий час. Але це може свідчити про те, що вони, перечікуючи шторм, все ж таки переспорядилися тим запасом, який все ще є в Севастополі", - резюмувала речниця.

Раніше ми публікували зведення Генштабу ЗСУ на 31 березня.

Вас може зацікавити:

Путін оголосив весняний призов: скільки росіян можуть потрапити в армію та на війну

Мобілізація і весняний призов: два фактори, що вплинуть на ситуацію

Для них не існує непридатних: на Прикарпатті спалахнув скандал із військкоматом