RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

На Луганщині окупанти посилили перевірки місцевих жителів: зведення Генштабу ЗСУ

Йде 402-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, основні зусилля вони зосереджують на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби на них було відбито 70 атак. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 31 березня РФ завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети. Для авіаударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА "Шахед-136" - усі вони були знищені нашими захисниками.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Також росіяни обстріляли населений пункт Чернігівської області, 9 населених пунктів на Сумщині та 7 - на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли населені пункти поблизу лінії зіткнення у Харківській та Луганській областях.
  • На Лиманському напрямку, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Макіївка, Кремінна, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка та в районі Серебрянського лісництва. З артилерії обстрілював населені пункти.
  • На Бахмутському напрямку не припиняються ворожі штурми Бахмута. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Богданівка та Іванівське. Під ворожі обстріли потрапили 8 населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник наступав поблизу населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Лише за минулу добу в районі Мар’їнки було відбито близько 20 ворожих атак. Ворог также обстрілює населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку росіяни активно застосовували БпЛА для коригування вогню артилерії, та обстрілювали населені пункти Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти активних дій не ведуть, удосконалюють оборонні рубежі та позиції. Обстріляли населені пункти Донецької та Запорізької областей, а також місто Херсон.

Читайте також: США оголосять новий пакет військової допомоги Україні: стала відома дата

Після вдалих ударів Сил оборони по районах зосередження живої сили та техніки противника, у Троїцькому районі Луганської області окупанти посилили контррозвідувальний режим. Проводять перевірку місцевих жителів, у окремих населених пунктах - відключили мобільний зв'язок.

У деяких населених пунктах Щастинського району Луганської області, окупанти виганяють людей з їх осель та заселяють свої війська.

Українська авіація за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Як писав "Апостроф", раніше речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий пояснив, чим битва за Бахмут важлива для кінця всієї війни.

  • Вас може зацікавити:

Чому F-16 важливіші для ЗСУ: у повітряних силах дали чітку відповідь

Плани викрито: ГУР розкрила наміри ворога зірвати контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ вже почався: військовий експерт пояснив, чому це так