RU  UA

Контрнаступ ЗСУ вже почався: військовий експерт пояснив, чому це так

Українці вже реалізовують певні етапи контрнаступу, готуючись до більш рішучих дій на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Самусь.

Читайте також: Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

"Міністр оборони сьогодні в інтерв’ю вже заявив, що йде підготовка до контрнаступу. Якщо говорити по сучасні наступальні операції, звісно вони не відбуваються миттєво, вони розтягнуті у часі, мають свої етапи. Я впевнений, що певні етапи вже реалізуються", - зазначив він.

Так, вже діє система розвідки, система спеціальних операцій, інформаційно-психологічні операції. Здійснюються певні заходи і в кіберпросторі.

Відбуваються начебто невидимі заходи, які невдовзі стануть очевидними.

"В тому числі, звісно, можуть відбуватися удари по критичній інфраструктурі, або по тих елементах військової критичної інфраструктури, яка в принципі забезпечує здатність противника оборонятися, в тому числі, по місцях базування авіації, або по складах з боєприпасами, або по скупченню особового складу, командних пунктах і так далі", - зауважив експерт.

Так звані "бавовни" є проявом того, що українська армія починає відпрацьовувати ці етапи, вже здійснюючи підготовку до рішучих етапів контрнаступальних операцій, наголосив Михайло Самусь.

Нагадаємо, що американської системи протиповітряної оборони Patriot на озброєнні української армії поки немає, але її планується розгорнути швидше, ніж планувалося спочатку.

  • Вас може зацікавити:

Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад

Окупанти відмовляються виконувати накази командирів: свіже зведення Генштабу

ЗСУ ліквідували 2 тис. ворожих офіцерів: оприлюднено кількість та звання