RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Судані спалахнув літак компанії SkyUp: що відомо про людей на борту

У суботу, 15 квітня, під час спроби державного перевороту в Судані загорівся літак Boeing 737 авіакомпанії України SkyUp.

Про це повідомляє пресслужба SkyUp.

Читайте також: "За героїзм і відвагу": Путін нагородив бригаду, яка збила Боїнг MH17 над Донбасом

За даними компанії, спрацював аварійний радіобуй на одному з двох літаків SkyUp в аеропорту столиці Судану – Хартумі.

"Встановити стан літака та можливі пошкодження на даний момент неможливо. 36 співробітників, що перебувають у країні, наразі знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок", - йдеться у повідомленні.

Наразі головне завдання української авіакомпанії з Посольством України в Єгипті, Почесним Консульством України в Судані, МЗС України та іншими державними структурами - це організація безпечних умов перебування співробітників та допомога в їхній евакуації.

Літаки SkyUp перебували в країні за контрактом. Вони здійснювали рейси до Каїра (Египет), Ер-ріяда та Джидди (Саудівська Аравія) від початку цього року.

Фото: twitter.com/airplusnews

Водночас МЗС України заперечує інформацію про захоплення українських заручників у Судані під час зіткнень, яка шириться в інтернеті.

Так, речник МЗС Олег Ніколенко повідомив у коментарі "Громадському", що членів українського авіаційного екіпажу вдалося евакуювати.

"Інформація про захоплення українських заручників не підтверджується. Під час загострення ситуації у міжнародному аеропорту Хартуму перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей удалося вивезти", - зазначив він.

За словами Ніколенка, члени екіпажу наразі перебувають у безпечному місці, де про них піклується почесний консул України у Судані. Водночас МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українців у Судані "на особливому контролі".

Нагадаємо, ветеран зовнішньої розвідки України Василь Богдан заявив, що в Росії зміна влади відбувається лише двома шляхами: або це палацовий переворот, когось грохнуть табакеркою, або це страшний бунт.

  • Вас також може зацікавити:

Розслідування причетності Путіна до катастрофи MH17: оприлюднено аудіо його розмови з Плотницьким

Перевозив перших осіб держави: у Москві зазнав аварії вертоліт

Чому винних у трагедії MH17 не покарано безпосередньо: експерт озвучив відповідь