RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Під удар ЗСУ потрапили 9 районів зосередження окупантів: свіже зведення Генштабу

Йде 421-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом доби 19 квітня, там відбито понад 55 атак, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби російська армія завдала 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосувала 26 БпЛА "Шахед-136" - 21 з них знищений нашими захисниками. Також окупанти здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша інфраструктура.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Окупанти обстріляли 7 населених пунктів Сумської області та 8 - Харківської.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку росіяни намагалися покращити тактичне положення та вели безуспішні наступи в районах Кремінної та Серебрянського лісництва. З артилерії обстрілювали населені пункти Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, тривають важкі бої за Бахмут. Також наші захисники відбили атаки в районі Хромового. Крім того росіяни обстріляли 17 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку окупанти наступали в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мали. Обстрілювали населені пункти.
  • На Мар’їнському напрямку за добу 19 квітня наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди. Російська армія також обстрілювала населені пункти.
  • На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледара та бив по населених пунктах.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни стоять в обороні. За добу обстріляли понад 35 населених пунктів, зокрема й Херсон.

Читайте також: Росія знову атакувала Україну "шахедами": ППО показала блискучий результат

Через численні втрати та несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, багато військовослужбовців підрозділів російського "добровольчого" формування "Невський" намагаються повернутися додому.

Українська авіація за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

Як розповідав "Апостроф", США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 325 млн доларів.

  • Вас також може зацікавити:

Що означає для України передача Patriot та IRIS-T: прогноз експерта

"Доярка проти НАТО": окупант з Омська розповів, чому пішов убивати українців

Як українці донатили для ЗСУ і що змінилося за рік: інфографіка