RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія влаштувала нічну атаку ракетами і дронами, є поранені: всі подробиці

ЗС РФ здійснили чергову масовану атаку, використавши ракети та дрони-камікадзе для ударів по Україні.

"Апостроф" публікує подробиці нічного обстрілу України.

За даними Київської міської військової адміністрації, на столицю здійснено вже сьому атаку від початку травня. До опівночі ЗС РФ запустили в повітряний простір дрони-розвідники, аби виявити ППО.

Читайте також: Окупанти обстрілюють Україну: у декількох містах пролунали вибухи

"Після опівночі була повітряна тривога, повʼязана із атакою ймовірно крилатих ракет, запущених зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського напрямку! Але в повітряному просторі навколо столиці таких крилатих ракет зафіксовано не було. За попередніми даними, руйнувань та травмованих в місті немає", - зазначив очільник КМВА Сергій Попко.

Обстрілу зазнав також Тернопіль, де під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Як повідомив очільник ОВА Володимир Труш, внаслідок масованої атаки двоє цивільних отримали поранення. Також зафіксовано влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації.

Через кілька годин Труш повідомив, що на Тернопільщині знову чути звуки вибухів, однако посадовець не зазначив, чи пов’язані вони з роботою ППО або прильотами.

Згодом голова ОВА повідомив, що о 05.00 війська РФ атакували цивільні об'єкти Тернопільщини. Зруйновано два та пошкоджено12 дачних будинків, пожежу, яка виникла на місці - одразу ліквідували.

"Уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські обʼєкти та 9 вантажних автомобілів. Потерпілих від час цієї надзвичайної події немає", - додав Труш.

Мер Харкова Ігор Терехов, у свою чергу, розповів, що ЗС РФ завдали ракетного удару по Новобаварському району. Жертв та постраждалих немає, а загарбники цілили по інфраструктурному об’єкту. Також Терехов уточнив, що внаслідок обстрілу у прилеглих будинках повибивало шибки та двері.

Раніше ми розповідали, що Зеленський заінтригував словами про наступ ЗСУ.

Вас може зацікавити:

Вибиті вікна і спалені квартири: нічна атака дронів в Києві не минула без наслідків. Фото

Нічний удар по Миколаєву: рятувальники показали фото та відео наслідків

Число постраждалих на Хмельниччині зросло: мер озвучив цифру