RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Далі буде ще гірше": Буданов закликав російських окупантів здаватися в полон Україні. Відео

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов звернувся до російських військовослужбовців, закликавши їх здаватися в полон, оскільки "далі буде лише гірше".

Про це він заявив у рамках проєкту "Хочу жити".

"Вже понад рік кремлівський режим не може досягти жодної мети, поставленої на початку вторгнення в Україну. Я звертаюся до російських військових, до тих, кому пощастило вижити у м'ясних штурмах та розбитих окопах – буде ще гірше. У вас є вибір – померти чи врятувати своє життя", – сказав Буданов.

Читайте також: Буданов назвав сценарій усунення Путіна від влади: "каструля скоро зірветься"

Він наголосив, що Україна дає росіянам шанс не стати безглуздою жертвою в ім'я шалених амбіцій кремлівських керівників та повернутися додому живим.

Начальник ГУР Міноборони України також розповів, що звернувшись до державного проєкту "Хочу жити" російські окупанти зможуть не лише врятувати своє життя, а й перечекати закінчення війни у гідних умовах, із триразовим харчуванням, можливістю дзвонити додому та отримувати посилки. Всі вони оформляються, як ті, що потрапили в полон у бою, тому в Росії їм продовжують нараховувати й бойові, і зарплату. Крім того, після закінчення війни російські військовослужбовці матимуть вибір повернутися до РФ або не повертатися взагалі, оскільки вони мають право просити притулок в Україні та низці інших європейських країн.

Раніше ми розповідали про те, що Росія приховала втрати пілотів під час літакопаду у Брянській області.

Вам може бути цікаво:

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

Росія - країна-терорист: у Європі ухвалили найважливіше рішення щодо агресору

Уже є група країн: експерт про перспективи виключення Росії з ООН