RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія - країна-терорист: у Європі ухвалили важливе рішення щодо агресору

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом, а також закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомив глава Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Усі 30 країн-членів НАТО підтримали пропозиції української делегації, зокрема щодо визнання РФ державою-терористом, і створили резолюцію, яку направлять урядам та парламентам цих держав.

Читайте також: Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

"Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації", - пояснив Чернєв.

До того ж у резолюцію враховували й такі побажання України:

  • більшення поставок Україні озброєння;
  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
  • створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані Україні збитки.

"Також делегати особливо відзначили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України є бажаним та важливим і для самого Альянсу. У резолюції також за нашої ініціативи був закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - додав український чиновник.

За його словами, ухвалення цієї резолюції - це важливий політичний крок, що демонструє настрої західних парламентських кіл і впливає на керівництво країн в ухваленні рішень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи днями ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.