RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Бійці ЗСУ за місяць знищили рекордну кількість ворожої артилерії: в "ІС" вказали на важливий нюанс

У травні, який ще триває, Збройні сили України поставили рекорд у знищенні російської артилерії – було ліквідовано 418 одиниць, зокрема, лише у середу, 24 травня, знищено 21 артилерійську систему. Втім показник знищених РСЗВ значно менший – 26 одиниць.

Про це повідомили на сайті "Інформаційний спротив".

Зазначається, що критичний дисбаланс щодо штатної комплектації реактивною артилерією російських підрозділів виник ще минулого року й наразі може становити від 30 до 10%.

Вищезгадані рекордні показники ствольної артилерії РОВ свідчать про зростаючу перевагу системи самохідної артилерії (СОУ) у веденні артилерійських боїв та більш ефективну контрбатарейну боротьбу. Цю перевагу обумовлює як перевага артилерійських комплексів СОУ перед системою ручної операції вогневих засобів (РОВ), так і багаторічний досвід розрахунків.

Читайте також: Втрати Росії колосальні: у ГУР назвали ціну Бахмута для Кремля

Протягом року війни російські окупаційні війська зазнали великих втрат у своєму професійному складі артилерійських розрахунків. Більшість досвідчених розрахунків була втрачена, і ті, хто нині надходить до зони бойових дій, мають обмежений досвід. А це, своєю чергою, відіграє не менш важливу роль, ніж перевага у військовій техніці над супротивником.

Крім того, варто враховувати ще один дуже важливий аспект. Системи ручної операції вогневих засобів (РОВ) все більше все більше комплектуються ствольною артилерією, що буксирується. Заповнення складу самохідної артилерії (САУ) у російських військах не здійснюється в необхідному обсязі, і це також негативно впливає на ефективність артилерійських підрозділів противника.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили російський вертоліт "Алігатор" вартістю $16 мільйонів.

  • Вас також може зацікавити:

Заходили до хат і розстрілювали мирних: окупант розповів про "подвиги" на Донбасі

ЗСУ беруть у полон "витончено": штурмовики показали окупанта, захопленого під Бахмутом

"Ми тут до кінця війни, раніше тільки, якщо 200-ми": окупант поскаржився на втрати "другої армії світу"