RU  UA

Окупанти не почуваються у безпеці: як партизани Бердянська наближають деокупацію

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області українські військові роблять усе можливе задля звільнення міста – знищують ворожий особовий склад та техніку, а партизани психологічно тиснуть на окупантів, змушуючи їх тікати.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Віктор Дудукалов, заступник голови Бердянської ради

За його словами, у четвер, 25 травня, у Бердянську відбулася "мегабавовна".

"Було близько 5 прильотів в різні місця - на захоплені окупантами заводи і, ймовірно, в порт. А також на околицю одного з сіл. Точні результати невідомі, але судячи з того, як палало, попадання були дуже точними", - заявив він.

Читайте також: Прилетіло по штабу окупантів: стали відомі результати "бавовни" в Бердянську, фото

Окрім цього, українські війська ліквідували особовий склад, найбільше із якого знищили у селі Берестовому, куди за останні дні було близько 10 прильотів – втрати там, ймовірно, сягають до сотень рашистів. Нещодавно також був приліт в командний пункт біля аеропорту.

Дудукалов наголосив, що партизани активно здійснюють різноманітні дії, повідомляючи окупантам та колаборантам, що вони мають обмежений термін, який закінчується в серпні. Ця тактика вдало діє і колаборанти активно намагаються втекти, проте представники ФСБ не дозволяють їм це робити.

Частина колаборантів обирає напрямок Криму з метою "обміну досвідом" і багато хто з них вже не повертається назад, виїжджаючи до Росії. Зазвичай це вищопоставлені особи, які здатні домовитися із росіянами.

Життя місцевих у Бердянську непросте – і місті проблеми із постачанням харчів та медикаментів, проте відмічається зростання курсу гривні на фоні очікування звільнення міста від окупації.

Раніше ми писали, що на території тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області, пізно ввечері, 25 травня, пролунали гучні вибухи. Над портовим містом піднявся густий стовп диму, виникла сильна пожежа.

  • Вас також може зацікавити:

"Вони б'ються чолом у нашу оборону": боєць ЗСУ про ситуацію на фронті під Запоріжжям

До Маріуполя доставили партію "бавовни": місцеві повідомили про потужні вибухи

У центрі Краснодара пролунав гучний вибух: окупанти говорять про "атаку безпілотників"