RU  UA

З літер "Z" роблять пісочний годинник: депутат Бердянська розповів про ситуацію в місті

У Бердянську Запорізької области російські окупанти та колаборанти метушаться дедалі більше.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник голови Бердянської ради Віктор Дудукалов, коментуючи ситуацію в місті.

Читайте також: У Бердянську постійно "гримить": як живе окуповане місто зараз

За його словами, у росіян проблеми з системами Протиповітряної оборони на всіх напрямках.

"З Бердянська вивезені системи до Криму. Навколо аеропорту збудоване ціле місто - 3 лінії оборони, зуби дракона, бліндажі. Вчора близько 22 години в бік виходу з міста рухалася велика колона техніки. Вона йшла близько 10 хв. Невідомо, звідки і куди вона рухалася", - зазначив посадовець.

На окупованих територіях відбуваються акції "Віддери рашизм": знищуються і спалюються їхні плакати, Z перемальовують на піщаний годинник, розвішують жовті і жовто-блакитні стрічки. Окупанти нічого не можуть з цим зробити, зауважує замголови міськради.

Також триває евакуація, вивозиться обладнання, оргтехніка у невідомому напрямку. Причому росіяни дають знати, що рядових колаборантів вони залишать. Так само кудись вивозять незаконно ув’язнених людей.

"Військовий шпиталь, розташований на Бердянській косі вже раз був підірваний. Як він зараз використовується - невідомо. Їхні шпиталі знаходяться невідомо де. Вони, скоріше за все, переміщуються по місцевості і окупанти намагаються сховати своїх 300 від ЗСУ. При цьому кількість поранених не зменшується", - додав Віктор Дудукалов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в окупованому Росією Скадовську назріває гуманітарна криза через збільшення дефіциту ліків.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти оголосили "евакуацію" з Бердянська: що зараз відбувається в місті

Окопи чи туризм: Росія намагається втримати людей в окупованому Криму

Окупанти готують Бердянськ до "курортного сезону": у чому дурість дій росіян