RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не Каховською ГЕС єдиною: окупанти підірвали ще одну дамбу в Україні

Російські загарбники слідом за Каховською ГЕС підірвали ще одну дамбу - внаслідок цього річка Мокрі Яли вийшла з берегів.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень у коментарі "Українській правді".

Читайте також: Сили оборони звільнили ще одне село на Донбасі: відео

"На річці Мокрі Яли окупанти підірвали дамбу, що призвело до затоплення по обидва береги річки. Однак на ведення наступальних дій Сил оборони Таврійського напрямку це не впливає", - зауважив Шершень.

На його думку, окупанти підривами дамб намагаються сповільнити український контрнаступ.

"Спочатку окупанти підірвали Карлівське водосховище, потім Каховську ГЕС, потім підривали інші гідроспоруди в окупованій частині Запорізької області. У Запорізькій області вони очікують прориву Сил оборони, тому, щоб уповільнити наше просування, вони вдалися до цієї тактики, коли знову підірвали гідроспоруду на річці Мокрі Яли. Але це не впливає на просування Сил оборони", - пояснив Шершень.

Наразі на Таврійському напрямку українські захисники перейшли до наступу. За його словами, звільнено село Благодатне та почали рухатися на село Урожайне.

Крім того, по Новопавлівці загарбники вдарили авіабомбою, у результаті чого постраждали три людини, а також фіксують руйнування приватного будинку та пошкодження десяти будівель приватного сектору.

На Времівському й Новопавлівському напрямку рашисти активно обороняються, намагаються відновити втрачені позиції та перекидають туди інші підрозділи. Особливо значних втрат вони зазнали у районі звільненого від окупації Благодатного.

Водночас ЗСУ на Таврійського напряму протягом доби виконали 1 520 вогневих завдань. Вони уразили колону зосередження російських військових та їхнього озброєння з технікою, станцію РЕБ "Житель". Водночас підрозділи ракетних сил та артилерії влучили у логістичний центр та місця зберігання боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, російська армія переміщає свої найбільш боєздатні частини із Херсонського напряму – підрозділи морської піхоти, повітрянодесантних військ та армії.

  • Вас також може зацікавити:

Загинули люди, є поранені: нові деталі розстрілу човна на Херсонщині

Росіяни не розуміють цілей і завдань війни: зведення за 11 червня

На Херсонщині триває рятувальна місія: екслюзивні фото та відео