RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ йдуть на рекорд: в Україні знищили ще один ворожий Алігатор

Українські воїни стають справжніми експертами зі знищення російських ударних гелікоптерів КА-52 "Алігатор". Напередодні було збито п'яту машину за чотири дні.

Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Горить у пеклі: ЗСУ збили третій ворожий "Алігатор" за тиждень

"Ще мінус один "Алігатор". Близько 23:00 19 червня 2023 року на Донецькому напрямку підрозділом зенітних ракетних військ Повітряних Сил знищено ударний вертоліт Ка-52", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, ЗСУ встановили рекорд зі знищення російської армійської штурмової авіації. За 4 дні (з 16 по 19 червня) було знищено 5 гелікоптерів супротивника. Такими темпами окупанти ще не втрачали свою повітряну техніку в жодній з розв'язаних Росією воєн.

Додамо, Ка-52 "Алігатор" (за класифікацією НАТО - Hokum B) - російський бойовий вертоліт, для розвідки, цілевказання та координації дій групи бойових вертольотів. Є командирською машиною армійської авіації, здатною вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою. Гелікоптер озброєний рухомою гарматною установкою з гарматою 2А42 калібру 30 мм та боєкомплектом 460 снарядів, ПТКР "Вихор" з лазерною системою наведення, блоками НУРС калібру 80 мм, авіабомбами, гарматними контейнерами та іншою зброєю загальною масою. Крім того, Ка-52 може додатково брати на борт керовані ракети класу "повітря-повітря" ближнього бою Р-73 та "Ігла-В", а також некеровані ракети "повітря - земля". Ка-52 обладнаний радарною системою "Арбалет" та оснащений броньованою капсулою для екіпажу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські морпіхи приземлили ворожий "Алігатор", який коштує як сума пенсій 22 тисяч росіян.

Вас також може зацікавити:

Росія перекинула на аеродром у Бердянську десятки вертольотів

ЗСУ знищили дорогий вертоліт окупантів: що відомо

Росіянам влаштували пекло: в ЗСУ озвучили втрати ворога на Таврійському напрямку