RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія перекинула на аеродром у Бердянську десятки гелікоптерів: супутникові фото

Після початку наступальних дій ЗСУ, російська армія перекинула на аеродром у тимчасово окупованому Бердянську 20 військових гелікоптерів.

Про це повідомляють "Схеми" із посиланням на супутникові знімки Planet Labs за 13 червня.

Читайте також: ЗСУ провели успішні контрнаступальні дії по трьох напрямках: звіт ISW та карта бойових дій

Зазначається, що станом на 13 червня на аеродромі базувалося 27 вертольотів армії РФ, 20 з яких з'явилися там нещодавно. Серед них, 5 вертольотів Ка-52, 9 вертольотів Мі-8 або Мі-24 та 13 вертольотів Ка-29.

"Більшість вертольотів – це для підтримки сухопутних сил РФ та посилення захисту від контрнаступу ЗСУ. Мі-8 можуть використовувати для евакуації, але скоріше їх також використовують для оперативного перекидання військових або оснащення ближче до поля бою", - зазначив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що аеродром Бердянська окупанти використовують, ймовірно, як оперативний аеродром для розгортання частин армійської авіації, що розташовані в окупованому Криму.

"Це вкрай необхідно для них, оскільки в умовах віддаленого базування ефективна підтримка сухопутних військ – "робота за заявками" – неможлива", – сказав Жирохов і додав, що перекинуті до Бердянська вертольоти росіяни також можуть використовувати для екстреної евакуації поранених, транспортування військ та спорядження.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти перекидають армійські частини та з'єднання з Херсонської області на Запорізький та Донецький напрямки.

Вас також може зацікавити:

Українські захисники повідомили про звільнення Новодарівки на Запоріжжі

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині: знову майорить прапор України

Плани люблять тишу: в Міноборони заінтригували промовистим "посланням" від Буданова