RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ відбили 40 ворожих атак, у Скадовську та Генічеську спалах хвороби з ознаками холери - Генштаб

Російські окупанти продовжують наступати на позиції ЗСУ, минулої доби українські воїни відбили 40 атак ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росія готує провокацію на ЗАЕС: Генштаб ЗСУ зробив термінову заяву

"Минулої доби противник завдав ракетного удару по місту Первомайське та селищу Білий Колодязь Харківської області. Крім того, зафіксовано 47 авіаційних ударів та скоєно 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті російських терористичних атак постраждали люди, які ушкодження отримали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, тривають тяжкі бої. Упродовж доби сталося 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність, активізував диверсійно-розвідувальну діяльність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник намагався наступати на південь від Новоселівської Луганської області. Наші воїни стійко тримають оборону – відбили всі атаки ворога.

На Лиманському напрямку протягом доби, за підтримки авіації, противник робив спроби витіснити наші війська з займаних позицій у районах на захід від Нововодяного та на південь від Діброви Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії супротивника наші захисники успішно відбили атаки супротивника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка Донецької області. Разом з тим, наші воїни продовжують вести наступальні дії на південь і на північ від міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Авдіївка Донецької області.

На Мар'їнському напрямі, під ворожими вогнем артилерії, наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Вугледару Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційного удару в районі Рівного Запорізької області. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогняної поразки з артилерії за виявленими цілями противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"У тимчасово захоплених Скадовську та Генічеську Херсонської області відмічено збільшення кількості випадків інфекційних захворювань гострими кишковими інфекціями. За характером перебігу хвороба має ознаки холери. Окупаційна так звані влади не визнають збільшення кількості захворюваності, намагаються приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації від холери представників так званих адміністрацій та їхнього найближчого оточення”, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника, 3 – зенітно-ракетних комплексів та 1 – пункту управління ворога. Крім того, знищено 5 розвідувальних БПЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 4 склади боєприпасів, 18 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Первомайському кількість постраждалих від ракетного удару збільшилася до 38 людей, серед них 12 дітей.

Вас також може зацікавити:

Окупанти обстріляли Суми: фото та відео наслідків удару по житловому будинку

У Сумах зросла кількість жертв російського удару "шахедами": що відомо

У Сумах зросла кількість жертв російського удару дронами: оголошено день жалоби