RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Львові зруйновано підстанцію і ще десятки будівель: всі дані про наслідки удару

Внаслідок ракетного удару у Львові у ніч проти 6 липня, частково зруйновано два навчальні заклади, пошкоджено близько 30 будинків та понад 50 автомобілів. Зруйнована одна з електричних підстанцій, є загиблі та поранені люди.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram-каналі.

За його словами, російські окупаційні війська атакували Львівщину ракетами "Калібр", запущеними з Чорного моря. Повітряним командуванням "Захід" Повітряних Сил ЗСУ було знищено 7 ракет над Львівщиною. Проте є й влучання трьох ракет, внаслідок яких загинуло четверо людей та 34 людини постраждало. Також пошкоджено близько 30 будинків, понад 200 квартир та близько 50 автомобілів, 4 школи, гуртожитки НУ "Львівська політехніка", уражений офісний центр, Будинок дитини. Також є влучання в одну з підстанцій, тому 150 абонентів залишаються без електроенергії.

Пізніше Козицький повідомив, що наймолодшій дівчині, яку сьогодні вночі у Львові у квартирі вбила ракета, був лише 21 рік. Найстаршій загиблій – 95. Жінка пережила ІІ світову війну, але, на жаль, не пережила рашизму.

Читайте також: Нічний удар по Львову: відео жахливих наслідків, зняте з висоти

Також уламок ракети упав в одному із сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому, там утворилася вирва. За попередньою інформацією постраждалих немає. Унаслідок падіння уламків ракети є й руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. Там також попередньо без постраждалих.

"За всі ці дні російської агресії, сьогодні Львів зазнав найбільшого ураження. Ракети влучили в житлові будинки. Близько 50 помешкань непридатні для проживання і ми забезпечуємо людей тимчасовим житлом. Але найбільша трагедія - це загиблі", - зазначив Андрій Садовий на брифінгу.

Міський голова наголосив, що будинок, що зазнав прямого влучання є пам'яткою архітектури місцевого значення.

"Ті будинки будувались на роки, якби там стояв панельний будинок, збудований у 80-х роках, то була б трагедія, він би просто склався. Цей будинок витримав удар і ми маємо надію, що вдасться цей будинок (два зруйновані поверхи) повністю відбудувати", - додав міський голова Львова.

Міський голова зазначив, що місто виділило перші 100 мільйонів, щоб оперативно ліквідовувати наслідки російської атаки.

"Хочу висловити подяку всім, хто з розумінням віднісся до ситуації. ДСНС просто молодці. Вони працюють наражаючи себе на неймовірну небезпеку", - додав Андрій Садовий.

Раніше ми писали, що розповів мешканець будинку на Стрийській про перші хвилини після удару.

  • Вас може зацікавити:

4 загиблих та 34 постраждалих: з'явилось відео перших хвилин після прильоту у Львові

"Утилізація" окупантів в Україні йде повним ходом: свіжа статистика втрат

ЗСУ завдали 14 ударів по місцях скупчення окупантів: свіже зведення Генштабу