RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

Після ліквідації в РФ заступника начальника міського відділу з мобілізаційної роботи та командира підводного човна "Краснодар" Станіслава Ржицького, внаслідок вогневого ураження в районі Бердянська, попередньо, було ліквідовано генерал-майора окупантів Олега Цокова.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни

"За попередньою інформацією, яка потребує додаткової перевірки, сьогодні вночі було влучання по готелю Дюна, розташованого на території Приазовкурорту. Місцеві повідомляють, що від готелю майже нічого не залишилося. Зараз на місці працюють швидкі, а також важка техніка, розбирають завали. Територія оточена. Нікого не пропускають", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якийсь час там проживало військове керівництво ворога. Також неподалік було розташування ворожого ППО. Можливо, внаслідок цього влучання і ліквідували генерал-лейтенанта Цокова.

За інформацією з іншого пабліка, у Сватовому Цокова було поранено. Також, висловлюється сподівання, що цей титулований рашист швидко поміняє статус 300 на статус гарного росіянина - 200.

"За даними Генштабу, в Сватовому отримав поранення командир 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії Росії, генерал-майор Олег Цоков. Цоков воював у Чечні, Сирії, нагороджений медаллю за незаконну окупацію Криму. Командував кількома військовими підрозділами Росії, а також 49-ю загальновійськовою армією Південного військового округу", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що Цоков вже був поранений у вересні 2022 року на Донбасі, але тоді йому вдалося вижити.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні знищено понад 2 тисячі офіцерів армії агресора, серед них 4 генерали, 54 полковники, 135 підполковників, 260 майорів, 372 капітани, 617 старших лейтенантів і 337 лейтенантів.

Вас також може зацікавити:

Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі

Під Бєлгородом ліквідовано топ-офіцер армії Росії: озвучено ім'я та звання