RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Севастополь підвезли "бавовну": окупанти похизувалися ППО, але зупинили рух суден, відео

Тимчасово окупований Севастополь, де місцевий житель збив дрон ціпком, 16 липня масово атакували морські безпілотники. Окупаційна влада повідомила про збиття чотирьох БПЛА і придушення силами РЕБ ще п'ятьох. Водночас у Севастопольській бухті призупинили рух поромів та катерів.

Про це повідомив "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв на своєму каналі в Telegram.

Читайте також: Звільнятимемо Крим та Донбас: полковник Світан про терміни другого етапу контрнаступу

За його словами, Чорноморський флот (ЧФ РФ) разом із ППО відбили вночі атаку дронів над морем у районі Херсонесу, Севастопольської бухти та Балаклави, а також у районі мису Манганарі.

"Усього цієї ночі збили 2 БПЛА і 5 придушили силами РЕБ. Також було знищено 2 надводні безпілотники на зовнішньому рейді", - повідомив Развожаєв.

Крім того, він уточнив, що ще п'ятьох безпілотників було придушено силами РЕБ.

"Атака була масованою та тривалою. За всіма цілями наші військові відпрацювали над морем, і на підході до бухт. Наголошую: жодні об'єкти ні в місті, ні в акваторії - не постраждали", - написав окупаційний губернатор.

У свою чергу, "департамент транспорту" міста повідомив про зупинення руху поромів та катерів. З кінцевих зупинок на пл. Захарова та пл. Нахімова організовують роботу автобусів.

"Морський пасажирський транспорт не здійснює рух. На кінцевих зупинкових пунктах - пл. Захарова та пл. Нахімова - буде організовано рухомий склад для виконання роботи на компенсаційному маршруті. У разі змін у роботі морського пасажирського транспорту інформацію розмістимо додатково", - йдеться у повідомленні.

При цьому місцеві жителі повідомили про атаку БПЛА не лише вночі, а й вранці.

Нагадаємо, 22 червня у тимчасово окупованому Криму було завдано удару по Чонгарському мосту, що сполучає півострів з материковою Україною.

  • Вас може зацікавити:

"Мене ніхто не зупинить": Залужний висловився про удари по Росії та деокупацію Криму

Далі – каміння з неба: біля Кримського мосту пронісся потужний смерч

Готуються до боїв за півострів? Окупанти активізувалися у Криму