RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

РФ перекидає війська під Авдіївку та намагається наступати під Куп'янськом: свіжі карти боїв

На всіх напрямках фронту продовжуються запеклі бої, а ЗСУ мають певні успіхи в районі Бахмута та в Запорізькій області.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни ISW від 21 липня.

Читайте також: Все більше окупантів хочуть втекти з передової до Росії: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Ситуація у Харківській та Луганській областях

ЗС РФ змогли просунутися в районі Куп'янська. У командуванні Західного угруповання військ стверджують, що росіяни захопили кілька наглядових пунктів ЗСУ під час боїв біля Сеньківки та Масютівки. Також російські військові блогери повідомляли про нібито просування ЗС РФ на три кілометри на Куп'янському напрямку.

Російські війська продовжили штурмові дії в районі Кремінної, намагаючись наступати біля Серебрянського лісу. Військові блогери РФ також публікували кадри нібито захоплення українських бліндажів біля Кремінної.

ЗСУ, у свою чергу, безуспішно наступали на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. МО РФ інформувало, що на цій ділянці фронту було відбито атаки Сил оборони поблизу Діброви, Ковалівки та Кармазинівки.

Ситуація на Донеччині

ЗСУ досягли обмежених успіхів у ході штурмів на північному та південному флангах Бахмута. Сили оборони просунулися вздовж траси E40 (Бахмут-Слов'янськ) на північний схід від Оріхово-Василівки. Генштаб підтверджує, що запеклі бої продовжуються на напрямках Оріхово-Василівка-Парасковіївка та Кліщіївка-Андріївка.

МО РФ повідомляло, що ЗСУ безуспішно штурмували російські війська на північ від Кліщіївки та поблизу Майорського. За даними російських блогерів, армія Росії провела невдалі штурми біля Берхівки, Веселого, Авдіївки та Водяного.

ЗСУ також продовжують штурмові дії на лінії Авдіївка-Донецьк. Не припиняються бойові дії в районі Невельського, Перемоги, Мар'їнки, Новомихайлівки та Красногорівки.

Ситуація на півдні України

Російські джерела стверджували, що ЗСУ безуспішно вели наступ у західній частині Донецької області. Успіхів вдалося досягти під час штурму на адмінкордоні між Запорізькою та Донецькою областями. Геолокаційні кадри підтверджують, що ЗСУ просунулися ближче до Приютного.

Українські Генштаб підтвердив, що Сили оборони досягли успіху у напрямку Новодарівка-Приютне. ЗС РФ, у свою чергу, провели контратаку поблизу Приютного і витіснили українські сили з позицій на північ від села. ЗСУ також проводили контрнаступальні дії у західній частині Запорізької області, але підтвердження цього немає. За повідомленням Генштабу, Сили оборони досягли успіху на напрямках Новоданилівка-Вербово та Новоданилвіка-Роботино.

ЗС РФ вдалося частково просунутися на південь від Оріхова та розширити свої позиції. Російська сторона стверджує, що ЗСУ продовжує діяти на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Ймовірно, йдеться про спроби висадити десант у районі Антонівського мосту.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ готові загнати Чорноморський флот на "історичну батьківщину".

Вас може зацікавити:

У Маріуполі партизани підірвали склад окупантів: кадри "бавовни"

Росія виставляє загороджувальні загони за спинами "мобиків": фото документа

Окупанти обстріляли село Дружба на Донбасі: серед жертв були діти