RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Все більше окупантів хоче втекти з передової до Росії: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Сили оборони України відбили ворожі штурми на п'ятьох напрямках фронту, а деякі підрозділи ЗС РФ через великі втрати бажають повернутися на територію Росії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 22 липня.

Читайте також: Не вірять – нехай чекають: ЗСУ готові загнати Чорноморський флот на "історичну батьківщину"

Впродовж минулої доби ворог завдав 16 ракетних, понад 20 авіаційних ударів та здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

Основні свої зусилля ЗС РФ зосереджують на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де впродовж доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках зафіксовано мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких Гончарівське Чернігівської області; Стукалівка, Біловоди, Степне, Морозова Долина Сумської області та Гатище, Вовчанські Хутори, Бочкове, Кругле і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Куп’янськ, Новоосинове та Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗС РФ безуспішно вели штурм в районах Надії, Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісу і Діброви на Донеччині. З авіації противник завдавав удари в районах Серебрянського лісу, Спірногт та Діброви Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське і Білогорівка на Луганщині та Торське, Верхньокам’янське, Спірне і Роздолівка - Донецької.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили ворожі атаки в районі Григорівки, а з артилерії противник відкривав вогонь по понад 15 населених пунктів, серед яких Костянтинівка, Олександро-Шультине, Ступочки, Кліщіївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворожий штурм було відбито поблизу Первомайського Донецької області. Авіацію противник використовував біля Авдіївки, а з артилерії обстрілював Новокалинове, Красногорівку, Степове, Авдіївку, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку російські війська безуспішно штурмують в районах Красногорівки та Марїнки. Противник здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Гостре, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ безуспішно наступали біля Новомихайлівки та Благодатного Донецької області. Впродовж доби зафіксовано обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема - під вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка, Нескучне та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник намагається зупинити подальше просування ЗСУ. З артилерії ворог обстрілював 30 населених пунктів, серед яких Новодарівка, Малинівка, Червоне, Малі Щербаки, Степове, Лобкове, П’ятихатки Запорізької області; Дмитрівка, Тягинка, Садове, Дніпровське, Антонівка Херсонської області, місто Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

За даними командування, в деяких підрозділах ЗС РФ зафіксовано низький морально-психологічний стан. Через великі втрати та просування Сил оборони загарбники бажають залишити свої формування, вибути із зон ведення бойових дій та повернутися на територію Росії.

Авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 - по ЗРК противника. Також українським бійцям вдалося знищити 11 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії, зі свого боку, протягом минулої доби уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога.

Раніше ми розповідали, що у Маріуполі партизани підірвали склад окупантів.

Вас може зацікавити:

Ще один доїздився: ЗСУ ефектно підірвали танк окупантів, кадри

В Україні виступили з заявами після погроз РФ топити цивільні кораблі в Чорному морі

Спробував втекти, але не вдалося: ЗСУ підбили танк Т-90М, відео