RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні виступили з заявами після погроз РФ топити цивільні кораблі в Чорному морі

В Україні дзеркально відреагували на погрози Росії топити з 20 липня цивільні кораблі іноземних держав, які прямуватимуть до портів нашої країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Там заявили, що з 00:00 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів Російської Федерації, а також у тимчасово окуповані українські порти, можуть розглядатися Україною як кораблі, що перевозять вантажі військового призначення.

Читайте також: Конвульсії терористів: чи ризикне Кремль топити зерновози

Також судноплавство в районах Північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальської протоки заборонено як небезпечне, з 05:00 20 липня 2023 року – відповідну навігаційну інформацію вже доведено до мореплавців інших держав.

Водночас МЗС України засудило російські загрози застосування сили проти цивільних судів незалежно від їхнього прапора. Там закликали міжнародне співтовариство засудити дії Росії та вжити відповідних заходів.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна запропонувала Туреччині та ООН пролонгувати функціонування "зернового коридору" без Росії, яка вирішила вийти з домовленостей.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми не боїмося цього": Зеленський відреагував на вихід Росії із зернової угоди

Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

До чого доводить шантаж: як Ердоган відвантажив ляпас Путіну