RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

СБУ та ДБР прийшли з обшуками до нардепа Дубінського: фото

Після того, як нардеп Олександр Дубінський виїхав за кордон буцімто через хворобу батька, а потім засвітився у Барселоні з дівчиною, до нього завітали СБУ та ДБР з обшуком.

Про це йдеться у Telegram-каналі СБУ.

"Служба безпеки спільно з ДБР проводять обшуки у ще одного народного депутата України, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

Судячи з фото, опублікованих у мережі, йдеться саме про Дубінського.

Слідство вияснило, що народний обранець зміг виїхати за кордон начебто супроводжуючи свого батька на лікування до іноземного медзакладу. Однак, розслідування правоохоронців засвідчує, що батько нардепа виїхав за кордоном самостійно, без фактичного супроводу парламентаря.

Читайте також: Дубінський і ще багато нардепів мають не вилазити з допитів - голова Комітету виборців

Також стоїть під сумнівом підписання народним депутатом офіційних документів, коли він перебував за межами України. Це може свідчити про можливість їхньої підробки.

Для з’ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям парламентаря тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статей передбачає покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше ми писали, що робить нардеп Дубинський під час війни.

  • Вас може зацікавити:

"Мальдівському" нардепу загрожує до 3 років, а скандальному воєнкому світить 10 - спікер ДБР

Підозрюють в держзраді: суд ухвалив рішення щодо нардепа від ОПЗЖ, який працював на окупантів

В Україні обмежили виїзд чиновників за кордон: усі подробиці