RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коли санкції США не працюють: що робить нардеп Дубинський під час війни

Політик, близький до Коломойського, схоже, вляпався у черговий скандал

Політик, близький до Коломойського, схоже, вляпався у черговий скандал Фото:

З початком повномасштабної російської агресії з інформаційного простору якось випав нардеп Олександр Дубінський. Якщо хто забув, то це той народний обранець, близький до олігарха Ігора Коломойського, у якого "мама любит скорость" і який з 2021 року перебуває під санкціями США. Тим не менш, колишній журналіст Дубінський сам намагається формувати інформпростір: контролює декілька телеграм-каналів, та веде усілякі антикорупційні "розслідування" на своему Youtube-каналі. Але окрім цих "розслідувань" нардеп Дубінський не забуває і про свої інтереси. Декілька днів тому в Київській обласній лікарні виник скандал, в якому замішані Дубінський та його люди. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа".

"Новий керівник"

Генеральний директор Київської обласної клінічної лікарні Ігор Кучма, який очолив медзаклад за конкурсом, минулого тижня вийшов з лікарняного та не зміг потрапити до кабінету. Як виявилось, в медзакладі з’явився новий керівник, а саме депутат Київської обласної ради, помічник народного депутата Олександра Дубінського Марія Кисельова. Як це могло статись, спитаєте ви? Дуже просто. Поки діючий керівник хворіє, на його посаду призначено іншу людину. Більш того, Кисельова вже встигла розширити штат та призначити своїх людей.

"Я одразу скасував незаконні накази про розширення штатного розкладу та призначення на незаконно введені посади двох "нових" заступників. В результаті чого вони були звільнені", - каже в коментарі "Апострофу" Ігор Кучма.

Читайте: Вкрав 600 млн грн: бізнес-партнера Коломойського викрили на великій крадіжці

Але через декілька годин після того, як керівник відновив законність, з Київської облради приїхала ціла делегація юристів у кількості трьох осіб і привезли документ за підписом в.о. голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського. Згідно з документом, Ігоря Кучму на 2 місяці відсторонено від обов’язків генерального директора обласної лікарні на підставі скарг іншого так званого директора – помічниці Дубінського Марії Кисельової, і поки буде йти перевірка її скарг, то вона буде виконувати обов’язки керівника лікарні.

Соратник Януковича

Виконуючий обов’язки голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський – чиновник зі стажем. У 2006 році він став помічником першого заступника голови Київської облради. З 2007 по 2013 рік Добрянський був по черзі главою адміністрацій кількох районів Київської області: Згуровського, Києво-Святошинського, Макарівського та Бориспільського.

В 2010 році пан Ярослав був обраний по мажоритарному округу до Київської облради від Партії Регіонів. Пізніше, з 2013 по 2014 рік, він був радником глави адміністрації області, а надалі зробив кар’єру як перший заступник голови обласної ради.

У 2015 році Добрянський був знову обраний до облради, але вже як перший номер у списку партії "Наш край", в яку війшли виходці з Партії регіонів. В травні 2019 року він знову став заступником голови Київської облради.

В 2020 році Ярослав Добрянський ще раз отримав мандат депутата Київської облради, але на цей раз він обрався вже від партії "За майбутнє", яку повязують з олігархом Ігорем Коломойським. Тут складно не згадати, що нардеп Олександр Дубінський теж входить до когорти людей Коломойського. З 8 травня 2023 року Добрянський став в.о. голови Київської обласної ради.Як повідомляють джерела його було обрано, в тому числі, завдяки голосам депутатів Дубінського, який досі впливає на процеси у президентській партії (особливо в Київській області, де обирався по мажоритарному округу) попри те, що ще в 2021 році він потрапив під санкції США: раніше він був головою Київської обласної організації партії "Слуга народу" і формував списки кандидатів в депутати обласної ради.

Підмітні листи

Повернемось до Київської обласної лікарні. Так, у деяких ЗМІ з’явилась інформація про те, що до Київської обласної ради надійшло колективне звернення понад 200 працівників КНП КОР "Київська обласна лікарня" щодо розірвання трудового договору з генеральним директором медичного закладу Ігорем Кучмою. Формальна причина звернення – нібито грубе порушення Кучмою законних професійних прав та гарантій працівників лікарні, та невиплата заробітної плати в повному обсязі у лютому – травні 2023 року.

"Це призвело до того, що чимало високопрофесійних лікарів з великим досвідом, змушені були звільнитися, а ті хто залишився, шукати роботу в інших медичних установах. Як наслідок, почалися масові звільнення, що негативно вплинуло на якість медичних послуг", — зазначили у Київській облраді.

Але, як каже в коментарі "Апострофу" Ігор Кучма, це звернення "новий" керівник змушувала членів колективу підписати, погрожуючи звільненням, а також обіцяючи, що це дасть змогу отримати фінансування на підвищення заробітної плати. "При цьому зміст цього листа є абсолютною брехнею", - каже Кучма.

Як сказав "Апострофу" Ігор Кучма, він змушений був звернутись в поліцію.

Де собака порився

Чому помічниці нардепа Дубінського Марії Кисельовій так сподобалася посада гендиректора бюджетної лікарні? Працівники медзакладу кажуть, що перше чим почала цікавитися помічниця Дубінського – це установчими документами і земельною ділянкою під лікарнею.

"Можливо їх цікавить зміна цільового використання земельної ділянки і майна підприємства - розповідає Ігор Кучма, - Справа в тому, що в недалекому майбутньому, в трьохсот метрах від лікарні заплановано відкриття нової станції метро "Мостицька". Враховуючи ще й те, в якому красивому місці ми знаходимося – рейдери і зацікавилися тим, щоб забудувати частину землі лікарні. Не дивлячись на те, що ці землі відносяться до земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, цим діячам навіть не потрібно ніякого рішення сесії для втілення своїх планів".

Що стосується пані Кисельової, то ще в 2021 році Рух ЧЕСНО вніс її досписку депутатів, які підтримують інтереси забудовників, що намагаються забудувати легені Києва – столичний Біличанський ліс. Тому й не дивно, що саме Кисельову незаконно "призначили" керувати Київською обласною лікарнею, яка має величезну земельну ділянку в столичному парку на Сирці.

До речі, до того, як стати депутатом облради від "Слуги народу" Кисельова працювала випусковою редакторкою на каналі Коломойського "1+1", де працював і Олександр Дубінський, а потім Дубінський зробив Кисельову своєю помічницею в Раді.

Як відомо, у Київської обласної клінічної лікарні забудовники раніше вже також відтяпали великий шматок території на вулиці Багговутівській, де зведено ЖК "Кирилівський гай". Тепер ось нові намагання забрати землю в іншій лікарні.

Але, мабуть, саме паскудне в цій історії те, що оборудки навіть під час війни безсовісно намагається провернути підсанкційний народний депутат Олександр Дубінський.

Читайте: Замок 15 століття і не лише: журналісти знайшли житло Коломойського у Франції

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Новини партнерів