RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗСУ потроху відвойовують території на сході країни: свіжі карти боїв

ВСУ продовжують просуватися на Бердянському напрямку, а окупанти скаржаться, що удари Сил оборони по тилових позиціях росіян ускладнюють логістику ЗС РФ.

Актуальну інформацію із фронту публікує Інститут вивчення війни ISW.

Читайте також: Підрив російського нафтового танкера у Чорному морі: з'явилося відео моменту удару

Харківська та Луганська області

За даними російських джерел, ЗСУ вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. У Міноборони України підтверджували, що росіяни також активізували штурми на Куп'янському, Лиманському та Сватівському напрямках.

Один із військкорів РФ стверджував, що ЗС РФ нібито просунулися і дійшли до східної околиці Білогорівки Луганської області. Міноборони Росії окремо інформувало про поїздку міністра Сергія Шойгу на окуповані території України.

Ситуація в Донецькій області

У Міноборони повідомляли, що ЗСУ продовжують наступ на південному фланзі Бахмута. Російські джерела підтверджували, що Сили оборони просуваються біля Кліщіївки, а частина населеного пункту контролюється Україною.

Заступниця очільника МОУ Ганна Маляр заявила, що ЗС РФ безуспішно контратакують українські позиції на північному фланзі Бахмута, намагаючись повернути колишні позиції. ЗСУ також відбивали ворожі штурми біля Іванівського, Кліщіївки та Курдюмівки.

ЗС РФ також безуспішно атакували українські позиції на лінії Авдіївка-Донецьк - атаки сталися в районі Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки.

Ситуація на півдні України

Російський військкор стверджував, що 4 серпня ЗСУ здійснили обмежений наступ на заході Донецької області, під час якого позиції ЗС РФ були атаковані поблизу Микільського. Український Генштаб підтверджує, що Сили оборони продовжують просування на Бердянському та Мелітопольському напрямках, а джерела РФ інформували про атаки у районі Урожайного.

Російські джерела повідомили, що ЗСУ постійно обстрілюють тилові позиції загарбників на кордоні між Запорізькою та Донецькою областями, а російський "військкор" поскаржився, що обстріли з артилерії та РСЗВ підривають логістику ЗС РФ у цьому районі.

За даними командування ЗСУ, росіяни безуспішно намагалися повернути втрачені позиції біля Старомайорського, Урожайного та Благодатного.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ з початку вторгнення знищили майже 250 тисяч російських солдатів.

Вас може зацікавити:

У Керченській протоці морський дрон пошкодив російський танкер: фото

САУ Zuzana 2 та багато іншого: що отримала Україна у новому пакеті допомоги від Німеччини

"Тривожно": біля Кримського мосту знову сталася "бавовна", фото