RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ціллю росіян був центр міста: в мережі показали наслідки атаки РФ по Одесі

Головною метою нічної атаки росіян була центральна частина Одеси. Ракети окупантів довелося збивати над житловими кварталами – у місті пошкоджено понад 200 будівель.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Били ракетами "Онікс" і не тільки: ідентифіковані окупанти, причетні до обстрілу Одеси у липні

"Станом на 8:00 14 серпня, внаслідок падіння уламків та вибухової хвилі в Одесі постраждали 113 будинків, з них 7 навчальних закладів, один з яких – пам'ятка архітектури. У місті працюють оперативні штаби, проводиться обстеження постраждалих квартир та ліквідація наслідків" , – розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Також повідомляється, що в ході обстежень встановлено пошкодження художньої школи №2 ім. Глазунова. Будівля отримала пошкодження фасаду та внутрішніх приміщень.

Зазначається, що станом на 11.00 зафіксовано пошкодження 203 будинків. Також зафіксовано пошкодження зали гімнастики дитячо-юнацької спортивної школи №10.

Також повідомляється, що вибито вікна на Старопортофранківській та Асташкіна. Комунальники з раннього ранку прибирають уламки з вулиць.

"Під час нічного обстрілу мешканці будинку на Льва Толстого уламок ракети пробив дах. Дивом не вбив доньку, яка вийшла з цієї кімнати за зарядкою до телефона", - йдеться в одному з пабліків.

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону повідомила, що метою удару РФ був центр Одеси.

"Безпосередньо центр Одеси був під ударом. Ракети доводилося збивати прямо над містом, над житловими кварталами. А це означає, що саме туди ворог і спрямовував ракети. Зокрема, внаслідок падіння уламків ракети стала пожежа і в супермаркеті. Люди отримали поранення від вибухових" хвиль та падіння тих предметів, які були в супермаркеті. Те, що ви бачите, це вже наслідки самої пожежі”, - Гуменюк і додала, що наслідки роботи ППО та вибухової хвилі позначилися і на житлових будинках, і на адміністративних будівлях, спалахнули дві пожежі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, згідно з заявою місцевої влади, у Запоріжжі жертв могло бути більше, якби люди проігнорували сигнал повітряної тривоги.

Вас також може зацікавити:

Уламок ракети вдарив у спину: з'явилися подробиці про жертву удару РФ у Запоріжжі, фото

Юні співачки збирали гроші на ЗСУ: російська ракета вбила двох дівчат у Запоріжжі, відео

Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя: фото, відео та останні дані про загиблих