RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На голову дитині впала штанга: в Рівному розгорівся скандал через смерть 10-річного хлопчика, фото

У Рівному розслідують смерть дитини, якій лікарі начебто не надали необхідної допомоги після госпіталізації з тяжкою травмою голови.

Про це повідомляє "Суспільне".

Читайте також: Як виглядає Чернігівський драмтеатр після удару РФ: відео зсередини

Повідомляється, що до поліції звернулися батьки 10-річного Богдана, якого 7 серпня госпіталізували до центральної міської лікарні із травмою голови. 11 серпня дитина померла. Батьки хлопчика переконують, що лікарі не надали йому необхідної допомоги. За словами Тетяни Скиданчук, її син Богдан помер 11 серпня у нейрохірургічному відділенні центральної міської лікарні Рівного. До медустанови дитину доставили 7 серпня після того, як вдома їй на голову впала штанга. Вона неодноразово говорила медперсоналу, що в хлопчика болить голова.

"Увечері знову я побігла і говорю, що в нього дуже болить голова. Вони сказали: "Дайте ще Нурофен", - розповіла жінка.

Десятирічний Богдан у лікарні спав, час від часу прокидався і розмовляв зі своєю хрещеною матір'ю Оленою Берестовою. Вона теж була біля нього у медзакладі.

"Дитина розуміла, де знаходиться, хто я така. Що з нею сталося. Тобто, не було ні втрати свідомості, ні втрати пам'яті. І я звернула увагу, що вона спить і спить, хоче перевернутися на бік - повертається, а ліва рука залишається на місці. Травматолог дивився, сказав, що це не пов'язано із травмою", - розповіла Олена Берестова.

"Хлопчику ввели всі препарати, які були за життєвими показаннями йому потрібні. Нічого зайвого йому не робили, все за протоколом надання медичної допомоги. Серед ночі викликали нейрохірурга Підлісного, заввідділення Тимощука Миколи Григоровича. Зібрали консиліум. Повідомили, що за дві-три години, дитині потрібна буде операція.Можливо, це був втрачений час, не можуть це сказати, чому це сталося. Буде висновок судово-медичної експертизи, буде створена комісія - тільки тоді зможемо сказати.Але те, що батьки звинувачують, що були введені препарати, які призвели до анафілактичного шоку чи будь-якої алергічної реакції - я з цим категорично не згоден”, - заявив заступник головного лікаря з хірургічної роботи Ігор Дундюк.

Після смерті Богдана батьки звернулися за юридичною допомогою, а 17 серпня написали заяву до поліції.

"Як пояснили батьки, з моменту, коли вони привезли дитину в лікарні та впродовж декількох днів взагалі не надавали ніяку медичну допомогу. Тому це розцінюється, як неналежне виконання працівником медичним своїх обов'язків. Все залежатиме від слідства. Надіємося, що воно буде ефективне", – повідомив адвокат Юрій Вітошко.

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, який спричинив тяжкі наслідки для дитини, розпочали досудове розслідування. Богдана було поховано 13 серпня. Причиною смерті у лікарському свідоцтві про смерть зазначено - перелом кісток черепа та обличчя. Причиною смерті стали "набряк і компресія головного мозку".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Чернігові кількість постраждалих громадян через ракетний удар Росії зросла до 180 осіб.

Вас також може зацікавити:

Люди несуть квіти та іграшки до місця удару: Чернігів приходить до тями після російського терору

У Чернігові знищено Драмтеатр: відео моменту влучання та всі подробиці

Викладач філології, 6-річна дівчинка і не тільки: озвучено імена жертв удару в Чернігові