RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Криму потужна "бавовна": знищено російський комплекс "Тріумф", фото і відео

У тимчасово окупованому Криму знову "бавовна": жителі повідомляють про вибухи та стовп диму в Оленівці, в районі мису Тарханкут.

Про це повідомляють читачі "Кримського вітру".

Читайте також: Ранок почався не з кави: в Москві закрили небо над аеропортами, оголошено режим "Килим"

Повідомляється, що всього було 7 вибухів. Очевидці також повідомляють про можливе ураження станцій радіолокацій на Тарханкуті.

За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенко, можливе ураження берегового ракетного протикорабельного комплексу "Бастіон", який є одним з носіїв ракети "Онікс". Інформації від окупаційної влади наразі немає.

Раніше стало відомо, що у північно-західній частині півострова в районах населених пунктів Оленівка та Роздольне росіяни розгорнули два зенітно-ракетні дивізіони С-300.

До цього українські військові повідомляли, що РФ наростила системи ППО в західній частині Криму: в районі селища Чорноморського мис Тарханкут окупанти розгорнули зенітно-ракетну батарею ЗРК С-300 у складі трьох пунктів управління.

Ракети С-300 можуть протидіяти балістичним ракетам малого та середнього радіусу дії, цілям на низьких висотах. Росіяни використовують ракети С-300 в Україні від початку вторгнення. Модифікують і переробляють для ураження наземних цілей.

Згодом в Головному управлінні розвідки повідомили, що в Оленівці було знищено російський комлекс С-400 "Тріумф".

"Внаслідок вибуху повністю знищено саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад", - повідомили в ГУР і показали феєричне відео вибуху.


Раніше ми писали про те, що РФ завдала авіаударів по Херсону, скинувши дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки.

Вас також може зацікавити:

Окупанти, що з обличчям? У Бердянську двічі за день - потужна "бавовна", відео

"Чий тут ніс стирчить?": з'явилося фото знищеного літака на аеродромі "Сольци"

Прискорення контрнаступу ЗСУ можливе, але не зараз: в чому проблема