RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росіяни наступають на чотирьох напрямках: ранкове зведення Генштабу

На п’ятсот п’ятдесяту добу повномасштабного російського вторгнення окупанти вночі вчергове намагалися атакувати Україну ракетами та наступали на чотирьох напрямках – ЗСУ стримують навалу противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що інформація щодо ракетної атаки по Україні наразі уточнюється, за попередніми даними постраждалих та руйнувань немає. Окрім цього, протягом минулої доби рашисти завдали 5 ракетних та 45 авіаційних ударів, здійснили 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, через що загинули та були поранені люди. Руйнувань також зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура. Усього на фронті протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

У Генштабі наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, це, зокрема, Хрінівка, Клюси Чернігівської області; Кружок, Волфине, Басівка, Тур’я, Грабовське, Рясне Сумської області та Рублене, Амбарне, Бологівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Тополі Харківської області.

Читайте також: "Обговорювати не будемо": в ОП підтвердили проведення секретної зустрічі Залужного з командирами НАТО

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Новоєгорівки, Твердохлібового, Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Кремінна, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Оріхово-Василівка, Новомаркове, Ступочки, Андріївка, Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Степового Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Керамік, Новобахмутівка, Орлівка, Тоненьке, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Курахівка, Олександропіль, Гостре, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів, серед них, Вугледар, Водяне, Шахтарське, Благодатне, Урожайне, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Староукраїнка, Гуляйпільське, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали Ольгівка, Одрадокам’янка, Миколаївка, Херсон, Янтарне, Дніпровське Херсонської області.

Силові підрозділи України продовжують активну наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Вони успішно зайняли певні позиції та зафіксувалися на досягнутих рубежах. Також ведуться активні заходи з контрбатарейної боротьби.

Протягом останньої доби авіація сил оборони України виконала 2 удари по пунктах управління, здійснила 10 ударів по районах зосередження особового складу ворожих сил, та здійснила 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії також продемонстрували високу ефективність, завдавши удари по 2 зенітно-ракетних комплексах, одному району зосередження ворожого особового складу та нейтралізувавши 4 артилерійські засоби, що знаходилися на вогневих позиціях противника.

Раніше ми писали, що окупанти вдарили ракетою по Краматорську.

  • Вас може зацікавити:

Залужний провів секретну нараду з командуванням союзників: про що домовилися

Вже третій на рахунку: бійці ЦСО СБУ показали, як нищили танковий полк росіян, відео

ЗСУ знищили два ЗРК, впродовж доби – 38 зіткнень з ворогом: зведення Генштабу