RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Ракети обійшли половину України: Росія влаштувала нову атаку, спрацювала ППО

У ніч на 27 серпня російські окупанти, які вдарили по Краматорську та пошкодили газові мережі, намагалися атакувати ракетами Україну, які постійно змінювали курс і обійшли пів країни. Сили та засоби ППО працювали у напрямку Києва та у Черкаській області.

Про це повідомляє начальник Київської міської військової адміністрації генерал-полковник Сергій Попко на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Росія влучила в кафе на Харківщині, є загиблі: перші подробиці удару

"Попередньо, сьогодні вночі, з району Каспійського моря, з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Ворожі цілі, які рухалися в напрямку Києва були знищені силами і засобами ППО. За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань", - заявив начальник КМВА.

Крім того, підвищена небезпека спостерігалась у Черкаській області, де теж працювала ППО.

Російські ракети постійно змінювали свій курс та відвідали Сумську, Чернігівську, Полтавську, Черкаську, Київську, Кіровоградську, Миколаївську, Вінницьку, Житомирську, Хмельницьку, Тернопільську, Івано-Франківську та Львівську області, що офіційно підтверджувало вночі Командування Повітряних Сил Збройних Сил України на своєму Telegram-каналі.

Очільниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк пояснила особливості атаки росіян.

"Зараз ми спостерігали дуже складну схему маневрів. Найімовірніше, справді вишукувалися варіанти прокладання маршрутів безпеки для майбутніх атак", — розповіла вона в ефірі телемарафону.

Оновлено: В Повітряних Силах ЗСУ розповіли про наслідки ракетної атаки окупантів.

"Вночі силами та засобами Повітряних Сил знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555 у центральних та північних областях. Решта повітряних цілей імовірно хибні, інформації про влучання не надходило", - йдеться в повідомленні.

Також голова Черкаської ОВА Ігор Табурець розкрив деталі роботи сил ППО в області.

"В області працювали сили ППО. За попередніми даними, збито дві ворожі цілі. Інформація про потерпілих чи руйнації внаслідок повітряної атаки противника наразі не надходила. Продовжуємо перевірку", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше ми писали, що 25 серпня окупанти шість разів атакували Нікопольщину Дніпропетровської області, внаслідок чого загинув 59-річний чоловік.

  • Вас може зацікавити:

Бомби влучили в дитсадок і житлові будинки: росіяни завдали ударів по Херсону, фото

У росіян проблеми через власні мінні поля: що відбувається на Куп’янському напрямку

Росіяни вдарили по лікарні і житлових будинках на Харківщині: є загиблий і багато поранених, фото