RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росіян стримують в районі Мар’їнки та відтісняють під Мелітополем: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку та стримують атаки росіян у Мар'їнці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: В окопах "каша" з живих і вмираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів

"Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетний та 44 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень", - йдеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Козачої Лопані Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару у районі Котлярівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів невдалі наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Чернещини Харківської області, Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області, Рай-Олександрівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав артилерійських та ударів по населених пунктах Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Північне, Орлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати настання російських військ. Противник вів невдалі наступальні дії в районі Новомихайлівки. Завдав авіаційного удару в районі Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Горіхової Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Миколаївки та Ольгівки.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"Авіація сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетним комплексам противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 артилерійський засіб на вогневій позиції та 2 радіолокаційні станції противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії хакери зламали сайт білгородського перевізника "Єдина транспортна компанія" та розмістили там повідомлення про втрати росіян у війні.

Вас також може зацікавити:

Сотні тисяч загиблих та поранених: NYT назвало масштаби українських та російських втрат у війні

Успіхів не мають, але зазнають великих втрат: голова Сєвєродонецької РДА про невдалі штурми окупантів

ЗСУ відправили до пекла чергового топ-командира армії РФ