RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Сили оборони продовжують наступ на півдні, за добу – 25 бойових зіткнень: зведення Генштабу

Триває 554-й день широкомасштабної збройної агресії Росії проти України: Сили оборони нашої країни продовжують наступ на півдні, всього за добу сталося 25 зіткнень із підрозділами супротивника.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Впродовж доби ворог завдав 1 ракетного та 31 авіаційного удару, здійснив з РСЗВ 52 обстріли позицій наших військ та низки населених пунктів.

Читайте також: Ще більше 600 окупантів стали "хорошими": оновлена статистика втрат армії РФ

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару у районі Котлярівка Харківської області. Під обстріл також потрапили населені пункти Борова, Куп'янськ, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку були обстріляні населені пункти Чернещина Харківської області, Новоєгорівка, Невське та Білогорівка Луганської області, а також Роздолівка, Верхньокам'янське, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворожа авіація здійснила удар у районах Білої Гори та Нью-Йорку Донецької області. Також постраждали Міньківка, Богданівка, Іванівське, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з мінометів та артилерії населені пункти Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони України стримують настання ворога в районі Мар'їнки та Новомихайлівки. Було обстріляно Красногорівку, Перемогу, Мар'їнку, Курахове, Новомихайлівку, Катеринівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. З артилерії було обстріляно Водяне, Богоявленку, Пречистівку, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворожа авіація вдарила по Новоданилівці, Роботиному та Оріхову Запорізької області. Також з артилерії було обстріляно Новодарівку, Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Лобкове, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник обстріляв із артилерії та мінометів населені пункти Станіслав, Велетенське, Антонівка Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація Сил оборони протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та 4 по зенітно-ракетних комплексах противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів