RU  UA

Не менш корисні, ніж F-16: захисник Бахмута розповів, що зможе змінити хід війни

Силам оборони України необхідні тисячі FPV-дронів, які, в перспективі, можуть переламати хід війни та виявляться не менш ефективними, ніж обіцяні заходом винищувачі F-16.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв.

Читайте також: Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"

"У Бахмуті є просування. Однак воно не таке стрімке, як хочеться. Ворог дуже добре окопався і доводиться іноді цілими днями боротися за просування на 200 метрів ", - розповів Ієвлєв.

За його словами, окупанти розуміють, які у нас перспективні напрямки для атак, і вони зміцнили їх дуже добре. Деякі позиції повністю залиті бетоном.

"З травня щільність артилерійських обстрілів дещо знизилася завдяки вдалій роботі наших контрбатарейних комплексів. Також ворог намагався використати FPV дрони. Але ці дрони до нас навіть не долетіли", - зазначив воїн.

Він додав, що FPV-дрона ворог чує за 3 секунди до того, як він у нього потрапить. Але поки що ЗСУ їх використовують поштучно.

"Зараз дрони збираються в Україні. І коли їх будуть тисячі, це може змінити хід війни. Це може принести не менше користі, ніж F-16. Зараз до нас уже приїжджають відомі люди, які хочуть бути причетними до цього і ми сподіваємося, що виробництво дронів зростатиме. У плані РЕБ ворог дуже сильний. Однак нам вдається використовувати FPV-дрони. А щодо "Мавіків" та інших дронів, то ми часто не можемо навіть підняти їх у повітря", - підкреслив Ієвлєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ за допомогою FPV-дрона знищили човен з російськими диверсантами на Дніпрі в Херсонській області.

Вас також може зацікавити:

Російський танк проти українського дрона: хто переміг, відео

Потужний дрон знищив на Херсонщині комплекс спостереження окупантів: відео

Відмінна робота! Відео знищення дроном російського "Солнцепека"