RU  UA

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"

На тлі початку будівництва в Україні заводу з виробництва турецьких ударних БПЛА Bayraktar, окупаційні війська РФ мають перевагу над українськими воїнами у сегменті FPV-дронів та засобів радіоелектронної боротьби.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів аеророзвідник 59 омбр Андрій Серган.

Читайте також: Майже всі оборонні підприємства вражені ударами РФ: названо головні пріоритети галузі

"Один снаряд 120 калібру коштує 700 доларів, а дрон-камікадзе - 500 доларів. Тому, економіка на стороні дронів. Однак їх не вистачає. FPV-дрони закуповують переважно волонтери. Тим часом Росія закуповує їх через МО десятками тисяч. Ми купуємо їх на тих же заводах, що й Росія. І коли ми бачимо там замовлення на 50 тисяч дронів, ми розуміємо, хто це замовлення зробив. На жаль, наша держава в цьому напрямку мало ворушиться", - розповів Серган.

Він додав, що так званий окопний РЕБ, який захищає наших бійців від малих БПЛА, теж провадиться не в Україні, а в Литві і закуповують його волонтери.

"Тим часом, в Україні купа виробників пропонують виробництво дуже класної техніки. Однак держава не дозволяє цю техніку випускати. Чинуші в ресторанах сидять і чекають, доки їм принесуть відкати", - зазначив аеророзвідник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

Вас також може зацікавити:

Росія нарощує виробництво дронів: Ігнат розповів про збитий БПЛА з новим маркуванням

"Бавовна" дісталася Ростовської області: окупанти заявили про атаку БПЛА, фото

Хіба це не корупція? Виробник "Байракторів" заявив, що в Україні у нього "просили" нечувану суму