RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ворог намагався наступати на п'яти напрямках, за добу - 28 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку та стримують атаки росіян на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: В окопах "каша" з живих і вмираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів

"Протягом доби ворог завдав 40 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Сидорівки Сумської області та Ветеринарного - Харківської.

На Куп'янському напрямку сили оборони відбили атаки противника в районі Новоселівської Луганської області. Противник завдав авіаційного удару в районах Петропавлівки та Крохмального у Харківській області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області, Торського, Сіверського, Спірного.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили атаки противника в районах Желєзнянського, Кліщіївки, Білої Гори. Ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаки противника в районі Роботиного. Противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Роботиного, Оріхова.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Михайлівки.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 14 артилерійських гармат на вогневих позиціях, 1 склад боєприпасів та 1 зенітно-ракетний комплекс противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що хакери зламали сайт білгородського перевізника "Єдина транспортна компанія" та розмістили там повідомлення про втрати росіян у війні.

Вас також може зацікавити:

Сотні тисяч загиблих та поранених: NYT назвало масштаби українських та російських втрат у війні

Успіхів не мають, але зазнають великих втрат: голова Сєвєродонецької РДА про невдалі штурми окупантів

ЗСУ відправили до пекла чергового топ-командира армії РФ