RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ЗСУ просунулись під Кліщіївкою: оновлені карти боїв

На п’ятсот шістдесят другу добу повномасштабного російського вторгнення українські бійці продовжують наступати на Запорізькому напрямку, просуваючись неподалік Роботиного і Вербового. При цьому армія РФ взяла оперативну паузу у районі Сватового.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Харківщина та Луганщина

Російські війська продовжили обмежені наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 7 вересня, не підтвердивши жодних обіцяних перемог. Український Генштаб повідомив про безуспішні наступальні операції російських військ біля Синьківки (розташованої за 9 км на північний схід від Куп’янська) та Новоєгорівки (віддаленої на 15 км на південний захід від Сватового).

Російський військовий блогер також доповів про атаки російських сил поблизу Новоєгорівки та Новоселівського (розташованого на 16 км на північний захід від Сватового). 6 вересня речник Східного угруповання військ України, Ілля Євлаш, заявив, що після невдачі під Новоєгорівкою російські війська проводять оперативну паузу та формують нові боєздатні підрозділи з раніше розгромлених частин для подальших атак.

Згідно з інформацією російських джерел, українські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, де їм вдалося просунутися 7 вересня. Російський військовий блогер стверджував, що українські війська отримали контроль над невизначеними позиціями в районі Серебрянського лісу біля Шиплівки (приблизно 10 км на південь від Кремінної). Міністерство оборони Росії (МО) також повідомляло, що російські сили відбили атаки українських військ поблизу Кислівки (20 км на південний схід від Куп’янська) та Діброви (7 км на південний захід від Кремінної).

Читайте також: В Москві сталась потужна пожежа у Федеральній митній службі: фото і відео

Донбас

7 вересня українські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку та здійснили просування на південь від міста Бахмут. На геолокаційному відео, опублікованому 7 вересня, можна побачити, як 4-та мотострілецька бригада України завдає удару по позиціях, що належали так званій "ЛНР". Відео показує, що українські сили здійснили невелике просування на північний захід від селища Кліщіївка, розташованого приблизно за 5 км на південний захід від Бахмута.

У Генштабі України повідомляли, що українські війська просунулися на південному фланзі Бахмута. Речник Східного угруповання військ ЗСУ, Ілля Євлаш, 6 вересня зазначив, що українські війська наступали в районі Кліщіївки. Міністерство оборони Росії (МО) стверджувало, що російські сили відбили атаки українських військ поблизу Кліщіївки та Андріївки, розташованої за 9 км на південний захід від Бахмута.

7 вересня російські війська продовжували наступальні дії на бахмутському напрямку, але не здійснювали жодних заявлених чи підтверджених наступів. Український Генштаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Оріхово-Василівки, розташованої за 13 км на північний захід від Бахмута, та Кліщіївки. Російський військовий блогер також стверджував, що російські війська відповідали на атаки біля Кліщіївки, Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута) та Залізянського (10 км на північний захід від Бахмута), але не надавав докладну інформацію про результати цих бойових дій.

7 вересня російські війська провели наземні атаки вздовж лінії від Авдіївки до Донецька, але не здійснили жодного заявленого або підтвердженого просування. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили атаки російських військ на північ від Донецька в районі Авдіївки та Новокалинового, що знаходяться за 12 км на північний захід від Авдіївки. Також вони відбили атаки на південно-західній околиці Донецька в районі Мар’їнки та Красногорівки.

Південь

Російські джерела повідомляли, що 7 вересня українські війська продовжували наступ на адміністративному кордоні між Донецькою та Запорізькою областями, але їм не вдалося просунутися вперед. Міністерство оборони (МО) Росії повідомляло, що російські сили відбили українські атаки біля Новомайорського (розташованого за 18 км на південний схід від Великої Новосілки).

Згідно з інформацією російських джерел, підрозділи 40-ї окремої морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот) та 37-ї окремої мотострілецької бригади (36-а загальновійськова армія Східного військового округу) успішно відбили українські спроби штурму на рубежі між Новодонецьким і Новомайорським (що розташовані за 12-18 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російський батальйон "Восток" та його командир Олександр Ходаковський, які знаходяться у цьому районі, стверджували, що російські сили періодично відступають до тактичних тилів, перед тим як відновити свої початкові позиції. Також вони повідомляли, що українські та російські війська час від часу обмінюються контролем над передовими позиціями вздовж лінії Новодонецького-Новомайорського.

Російські військові блогери також стверджували, що українські війська здійснювали атаки на російські позиції поблизу Урожайного (розташованого за 9 км на південь від Великої Новосілки) і намагалися розширити кадри, що, як стверджувалося, показують елементи російської 336-ї морської піхотної бригади (Балтійський флот), що діють у районі Приютного (віддаленого приблизно на 15 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російські війська провели обмежені та неуспішні наземні атаки в районі кордону між Донецькою та Запорізькою областями 7 вересня. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Пречистівки (розташованої за 18 км на південний захід від Великої Новосілки).

Також 7 вересня українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та здійснили просування вперед. Геолокаційні знімки, опубліковані 7 вересня, свідчать про те, що українські війська продовжили рух на північний захід від села Вербове (віддаленого на 18 км на південний захід від Оріхова).

Російський військовий блогер стверджував, що українські сили, на його думку, відновили наступальні операції на заході Запорізької області, включаючи район Кам'янського (розташованого за 31 км на південний захід від Оріхова) та досягли невизначених успіхів у напрямку Лугового (що знаходиться за 30 км на південний захід від Оріхова).

Крім того, він також стверджував, що українські сили розширили свій контроль вздовж невизначеної частини лівого (південного) берега річки Янчокрак. Варто відзначити, що цей військовий блогер раніше робив точні заяви про українську наступальну активність у західній Запорізькій області, але він також розповсюджував навмисно неправдиву інформацію.

Відомий російський військовий блогер повідомив, що за його інформацією, українські сили продовжують обмежену активність на островах, розташованих у дельті річки Дніпро. За його словами, дві українські десантні групи, що складаються приблизно з трьох десятків осіб, вирушили з північної частини острова Перевальський (що знаходиться на заході від Нової Каховки). Проте російські артилерійські та танкові підрозділи на лівому березі річки Дніпро, за його повідомленням, відкинули українські сили до північної частини острова.

Раніше ми публікували статистика втрат РФ за останню добу.

  • Вас може зацікавити:

Ворог завдав ракетного удару по житловому району в Сумах: фото і відео наслідків

В центр Кривого Рогу вдарила ракета - є загиблий і багато постраждалих: фото, відео і всі подробиці

Фото дня: в Кривому Розі дістають з-під завалів вцілілого поліцейського