RU  UA

Росіян вже почали обмежувати в боєприпасах: що відбувається на Бахмутському напрямку

Сили оборони України на Бахмутському напрямку контролюють логістику російської армії на глибину до 70 кілометрів за лінією фронту та систематично знищують склади з боєприпасами ворога.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео

"Бахмут незабаром може опинитися в оперативному оточенні. Ми загалом контролюємо логістику окупантів у глибині до 70 км за лінією фронту та систематично знищуємо їх склади з БК. Вони не формують великих складів з відривом менше, ніж 50 км за лінією фронту у разі", - розповів Тимочко.

За його словами, окупанти змушені доставляти боєкомплект "москітним способом", коли вони намагаються підвозити вантажі навіть з використанням звичайного автотранспорту чи легкої бронетехніки, якої в них ще вистачає.

"Тому ми маємо інформацію, що загалом по лінії фронту російські артилеристи отримали команду стріляти тільки якщо вони визначили мету, якщо є підтримка РЕБ і налагоджена логістика. У них відчувається брак снарядів. Якщо раніше вони палили хаотично, то тепер видно, що економлять, бо безперервного постачання БК, як раніше, вони вже не мають", - наголосив воїн.

Також він зазначив, що будь-який автотранспорт окупантів, який наближається до лінії фронту, видно з безпілотників, і він стає зручною ціллю для української армії.

"Але не можна сказати, що вони взагалі мають жорсткі проблеми з БК. Так, їм непросто доставляти снаряди, але, якщо говорити про схід, тут вони мають сухопутне сполучення з РФ і мають наказ Путіна захопити всю територію Донецької та Луганської області. Російське командування розуміє, якщо наказ не виконати, то хтось із генералітету буде покараний”, - наголосив Тимочко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни влаштували засідку на іноземних волонтерів, які прямували на Бахмутський напрямок.

Вас також може зацікавити:

Контрнаступ ЗСУ набрав динаміки: де найгарячіші точки на фронті і які сили зібрала Росія

ЗСУ просунулися під Кліщіївкою: оновлені карти боїв

Росіяни вдарили по своїх же морпіхах у Роботиному: документи та відео з полоненим