RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія влаштувала нічну атаку "шахедами": частину збили сили ППО, але є влучання

В ніч на середу, 20 вересня, російські терористичні війська влаштували чергову нічну атаку дронами - повітряна тривога лунала в низці областей України. Силами ППО було знищено 17 з 24 ворожих дронів-камікадзе.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: В Сочі завітала "бавовна": після вибуху почалася пожежа на нафтобазі, відео

За інформацією місцевих пабліків росіяни вкотре застосовували безпілотники для атаки на Україну. Вибухи чули жителі щонайменше трьох областей — Київщини, Полтавщини та Херсонщини.

Російські терористи запустили "шахеди" з північного напрямку, близько 1-ї години їх зафіксували у Полтавській та Сумській областях, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

В Кременчуці, як повідомляють місцеві Telegram-канали, працювала ППО, там було сконцентровано найбільше ворожих БПЛА.

"Окупанти атакували Україну 24 дронами-камікадзе типу “Shahed-136/131”, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється", - йдеться у зведенні Генштабу.

Згодом в Полтавській ОВА повідомили, що ворожий БПЛА атакував нафтопереробний завод у Кременчуці. Там сталася пожежа, на місці працюють рятувальники.

"Роботу заводу тимчасово припинено. Станом на зараз відомо, що постраждалих немає", - додав голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Як повідомляв "Апостроф", Сили оборони України отримали від Австралії понад 600 картонних дронів Corvo SYPAQ, які вже використовували для атак по ворогу.

  • Вас може зацікавити:

Вибухом рознесло адміністрацію Пушиліна: в окупованому Донецьку "бавовна", відео

Росіяни поскаржилися на атаку дрона в Орлі: горіла нафтобаза, відео

Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі