RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки ворога під Бахмутом і Мар'їнкою: зведення Генштабу

Контрнаступ ЗСУ триває на кількох напрямках фронту, але ЗС РФ не полишають спроб відновити втрачені позиції.

Про це йдеться в новому зведенні Генштабу від 24 вересня.

За даними командування, впродовж поточної доби відбулося 24 бойових зіткнення. ЗС РФ завдали 1 ракетний та 44 авіаційних ударів, та здійснили 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

Читайте також: В Севастополі після "бавовни" піднявся стовп диму: окупанти скаржаться на ATACMS, фото

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Мощенка, Карповичі Чернігівської області; Яблунівка, Рясне, Пожня Сумської області та Одноробівка, Баранівка, Вовчанськ, Вільхуватка, Строївка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворожа авіація завдала ударів поблизу Чернещиної Харківської області та Новоєгорівки Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку авіація обстріляла Невське та Спірне. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Новосадове, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗС РФ штурмували в районі східніше Богданівки та південно-східніше Білої Гори Донецької області. Ворог також намагався вести наступ в районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мав. Завдав авіаційних ударів поблизу Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗС РФ безуспішно вели наступ в районі Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Авдіївка та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби зафіксовано 11 спроб ворожих штурмів. Під вогнем ЗС РФ опинилися понад 10 населених пунктів, серед них Гостре, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Первомайське, Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ задіяли авіацію в районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське та Зелене Поле Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Благодатне, Урожайне, Рівнопіль Донецької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки в районі Роботиного. З авіації противник завдав ударів поблизу Вербового, Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Левадне, Гуляйполе, Єгорівка, Новоданилівка, Новоандріївка, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожа авіація працювала в районах населених пунктів Берислав, Одрадокам'янка, Бургунка та Ольгівка Херсонської області. З артилерії та мінометів ЗС РФ обстріляли 10 населених пунктів, серед них Козацьке, Ольгівка, Токарівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області.

Впродовж доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено 2 ЗРК, 4 артилерійських засобів та 1 склад боєприпасів противника.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ просунулися на півдні.

Вас може зацікавити:

ЗСУ випалюють ворожу артилерію і техніку: Генштаб оновив втрати РФ

"Другий день дискотека": окуповані Бердянськ та Токмак відвідала "бавовна", подробиці

Штурм Кліщіївки: ГУР показало кадри звільнення села від ворога, відео