RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Росія влаштувала нічну атаку дронів, на Вінниччині є влучання: подробиці

У ніч проти суботи, 30 вересня російські окупаційні війська вчергове атакували Україну "шахедами". Усього було випущено близько 20 дронів, є влучання на Вінниччині.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Telegram-каналі.

Так, тривога на Вінниччині пролунала о 23:16, тоді Повітряні Сили ЗСУ повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА. О 1:10 Борзов закликав мешканців перебувати в укриттях до відбою, оскільки противник завдавав ударів з повітря, а сили оборони та всі служби області працюють. Втім, о 2:02 він повідомив невтішну звістку.

"На Вінниччині на жаль є влучання в об'єкт інфраструктури. Працюємо.", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Готові долучитись до відбудови України: названа кількість молодих людей, що не поїдуть за кордон

За словами голови Об'єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону, росіяни випускали ударні безпілотники зі східного узбережжя Азовського моря, і з мису Чауда в Криму.

"Безпілотники були знову спрямовані на Південь Одещини, знову були спрямовані за непростими маршрутами. В тому числі маневруючи, намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не тільки в південні, а й у центральні регіони України", – розповіла вона додавши, що атака була досить потужною, але майже всі повітряні цілі було знищено.

Речниця наголосила, що пріоритетом противника залишається Подунав'я – припортова інфраструктура відповідного напрямку, який цікавить супротивника у контексті зернової ініціативи. До того ж росіяни активно виявляють інтерес до об'єктів критичної та іншої важливої інфраструктури, пошкодження яких може значно вплинути на економіку регіонів.

"На жаль, відбулося влучання в один з об'єктів інфраструктури на Вінниччині, але пожежа вже ліквідована. І евакуація, яка проводилась для безпеки людей, не була критичною", – пояснила Гуменюк.

Оновлено: згодом в Силах оборони півдня оприлюднили інформацію про наслідки атаки дронів.

"30 ударних дронів було знищено в нашій зоні відповідальності силами протиповітряної оборони: 20 – на Вінниччині, 6 – на Одещині, 4 – на Миколаївщині", - зазначили військові.

Також з’явилася інформація про влучання на Вінниччині.

"Через влучання в об'єкт інфраструктури Калинівської громади спалахнула потужна пожежа. Для убезпечення цивільного населення від поширення вогню, місцева влада оперативно провела підготовчі заходи для евакуації. Потреби в евакуації населення немає, інформації про постраждалих не надходило", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що ЗСУ ведуть наступ на кількох напрямках.

  • Вас може зацікавити:

Сім країн Європи замовили снаряди для України: який механізм використовувався

Можуть виникнути проблеми: коли Україна може отримати "зелене світло" для переговорів про членство в ЄС

Під Токмаком окупанти "дружнім вогнем" збили свій Су-35: фото і відео