RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Спецоперація "Бариня": ГУР завербувало російського військового, який привів ще 11 окупантів, фото

Українські розвідники провели успішну спецоперацію під кодовою назвою "Бариня", під час якої російські військовослужбовці добровільно здалися в полон.

Цю інформацію під час брифінгу озвучив представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

На заході був присутній російський військовослужбовець Данило Алфьоров, якого розвідникам вдалося завербувати.

Читайте також: В Україну повернули двох десантників, котрі півтора роки ховалися в окупації: деталі спецоперації, відео

За словами Юсова, Данило Алфьоров із червня 2023 року контактував із представниками Сил оборони України. Розвідці вдалося не лише завербувати військовослужбовця, а й переконати його привести із собою інших російських солдатів.

"Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців РФ у полон кількома партіями. Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію", - наголосив Юсов і додав, що транспортування Алфьорова здійснювали Сили спеціальних операцій ЗСУ.

За час співпраці із розвідкою російський солдат переконав ще 11 військовослужбовців перейти на бік України. Алфьорову довелося вийти із проекту "Хочу жити" після того, як його почали підозрювати у співпраці з українськими спецслужбами. Громадянин Росії стверджує, що пройшов усі перевірки та процедури, передбачені для окупантів, які вирішили здатися в полон.

"Українська сторона запропонувала мені знайти військовослужбовців РФ, які хочуть здатися в полон за програмою "Хочу жити". За період співпраці мені вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як мене почали підозрювати, я сказав куратору з "Хочу жити", що виходжу. Потрапивши на територію України, зустрівши українські ССО, я пройшов усі процедури, передбачені для військових РФ, які здалися в полон" , - резюмував Алфьоров під час брифінгу.

Раніше ми розповідали, що Україна успішно захопила російський вертоліт Мі-8.

Вас може зацікавити:

Залишається кілька питань: експерт про посадку російського МІ-8 на Харківщині

Операція "Синиця": у ГУР назвали ім'я пілота вертольоту Мі-8

"Хочете жити – здавайтесь": українські музиканти записали потужне звернення до окупантів, відео