RU  UA

Залишається кілька питань: експерт про посадку російського МІ-8 на Харківщині

Експерти розповіли про деякі деталі злагодженої роботи української розвідки, у результаті чого на Харківщині вдалося посадити ворожий вертольот Мі-8.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Читайте також: ЗСУ збили російський Ка-52: на борту був офіцер із "великими погонами", фото

Він зазначив щодо перегону російського вертольота в Україну, що така робота не робиться за тиждень-півтора. Це готується дуже довго.

"Нам потрібна техніка, що ми можемо зробити? Вкрасти з аеродрому? А як на ньому відлітати? Можуть збити. А якщо пілот? Так, це варіант. Але пілот не один ... Треба з рештою спілкуватися. Ключик можна знайти, до одного з десяти точно. Що йому цікаво? Лікування сім'ї, гроші, паспорт Європейського Союзу. Потрібно знайти підхід. І ось – спрацювало. Знайшли підхід. Але моя особиста думка, що цю історію не до кінця закінчено. Кажуть, що два інших - "двохсоті". Але як варіант, я не виключаю, що вони можуть бути в полоні. А потім може статися камін-аут, почнуть давати інтерв'ю, розповідати, що вони погодились із якихось причин. Інформація про них обмежена, говорять про двох "двохсотих", але вони 300 км пролетіли на гелікоптері, який був повний запчастин. І чи не здогадувалися, де летять і куди?", - наголосив Іван Ступак.

Пропагандистські ЗМІ повідомили, що нібито російський вертоліт Мі-8 разом із екіпажем через проблеми з навігацією перелетів на територію України, приземлився у Полтаві та здався в полон.

Як розповіли в українській розвідці, це була спецоперація ГУР, яка тривала понад півроку. Мі-8 приземлився не у Полтаві, а у Харківській області.

Нагадаємо, раніше експерти оцінили втрати пілотів російського військового авіаційного парку від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

Здатні переміщати зброю та евакуювати поранених: Британія показала безпілотник Malloy, які передає Україні

Du hast чи не Du hast: що дали Україні союзники на Рамштайні-14