RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

НАЗК зацікавилось топ-чиновником ТЦК в Полтаві: у справі фігурують майже 2 млн гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) ознаки придбання необґрунтованих активів на понад 1,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Більше не спонсор війни? НАЗК змінило статус угорського OTP Bank

"Під час проведення моніторингу способу життя заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), було виявлено ознаки придбання необґрунтованих активів більш ніж на 1,8 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що військом у травні 2023 року придбав у власність автомобіль TOYOTA RAV4 вартістю майже 1,5 млн грн. Цього ж місяця його мати придбала у власність квартиру у Полтаві майже за 2 млн грн. При цьому доходи, отримані нею та її чоловіком, не дозволяли здійснити таку покупку.

Зазначається, що з урахуванням зібраних під час здійснення моніторингу способу життя матеріалів Національне агентство дійшло висновку, що вказана квартира площею 97,7 кв.м. була придбана за кошти військкома. Різниця між вартістю придбаного майна та законними доходами сім'ї становить понад 1,8 млн. грн.

"Матеріали моніторингу способу життя щодо посадової особи передані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вирішення питання про звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх у дохід держави за ст. 290 Цивільного процесуального кодексу України", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження на працівників ТЦК та СП у Самборі Львівської області.

Вас також може зацікавити: