RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Військком Рівненщини влип в скандал через побиття свого підлеглого: відео і заява ДБР

В Україні почали розслідувати зловживання співробітниками ТЦК своїх повноважень - на Рівненщині затримали керівника місцевого центру Сергія Луцюка, він побив підлеглого.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

У мережі з'явилося відео, на якому Луцюк б'є битою свого підлеглого – його опублікували журналісти "Української правди". На кадрах Луцюк та його підлеглий говорять про наркотики.

Читайте також: Намагався підкупити співробітника СБУ на 1 млн гривень: під Миколаєвом затримали "горе-бізнесмена"

Увага, присутня нецензурна лексика!!!

За даними ДБР, під час обшуків у ТЦК знайшли 8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном. Також було знайдено биту, якою полковник Луцюк бив солдата та мобільні телефони, один з яких належить потерпілому.

Картина виглядає так: водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського обласного ТЦК дізнався про порушення з боку керівництва центру і вирішив доповісти про них куди слід. Полковник Луцюк, а також керівник одного з районних ТЦК у званні підполковника (прізвище не називається – "Апостроф") вирішили "покарати" водія: один бив його битою і змушував на колінах просити вибачення, а другий знімав це на телефон.

Після затримання Луцюку оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах, а також про підозру у перевищенні військовою посадовою владою або службових повноважень, скоєних в умовах воєнного стану. Це ч.2 ст.307 та ч.5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України: йому може загрожувати від 10 років ув'язнення та вище.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України підтримала продовження загальної мобілізації та військового стану до 18 листопада.

Вас також може зацікавити:

Затримання колишнього одеського військкома: суд ухвалив рішення

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень