RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

СБУ встановила особи зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза, фото

Служба безпеки України дізналася імена зрадників, які навели російський "Іскандер" 5 жовтня на село Гроза у Харківській області. Ними виявилися два місцеві мешканці, які перейшли на бік окупанта під час окупації регіону.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Так, 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон за сприяння ворогу отримали "посади" у лавах окупаційного "управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області". Там одного з них призначили "водієм конвойної групи", іншого – "інспектором дорожньо-патрульної служби".

Напередодні звільнення села зрадники разом із сім'ями виїхали до Росії, де продовжили працювати на користь держави-агресора. Вони продовжували спілкуватися із деякими місцевими мешканцями і під виглядом дружніх розмові випитувати дислокацію ЗСУ та про масові заходи на території регіону.

Читайте також: В Грозі четвертий день ховали загиблих - сиротами залишилось 6 дітей: фото і відео

За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

Починаючи з жовтня цього року, обидва фігуранти розпочали збирати інформацію щодо запланованого перепоховання загиблого українського захисника в селі Гроза. При цьому вони були свідомі того, що унаслідок ворожої атаки можуть загинути мирні мешканці, включаючи їхніх знайомих з села Гроза та тих, хто надавав їм інформацію.

Отримавши точну адресу та час проведення цього мирного заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам.

Отриману інформацію російські військові використали для точного удару по українському селу з використанням оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М". Як наслідок, в результаті повітряної атаки Російської Федерації загинуло 53 мирних жителі, серед яких була і малолітня дитина.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки склали обом фігурантам підозри за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Крім того, злочинні дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 438.

Раніше ми публікували кадри перших хвилин після обстрілу села Гроза.

  • Вас також може зацікавити:

Телефони загиблих розривались від дзвінків: нові жахливі кадри з села Гроза

Загинула вся родина військового, якого ховали: нові деталі трагедії в Грозі

"Наполовину знищили наше село": свідки розповіли про удар по Грозі, відео