RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

Російські окупанти не залишають спроб прорвати оборону на Авдіївському напрямку і зазнають величезних втрат, а Сили оборони атакують під Бахмутом і на Запоріжжі.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і що хоче Путін

"За минулу добу сталося близько 100 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Леонівка, Грем'яч Чернігівської області; Попівка Сумської області; Синківка, Іванівка, Кислівка, Піщане Харківської області; Невське, Білогорівка, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Спірне, Біла Гора, Олександро-Шультине, Нью-Йорк, Новокалинове, Авдіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області; Козацьке, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Високе, Ульянівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак ворога біля Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати настання противника в районі Макіївки Луганської області. Тут наші захисники відбили більше 5 атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не залишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. Наші захисники відбили близько 20 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Північне, Першотравневе, Нетайлове Донецької області.

На Мар'їнському напрямі минулої доби Сили оборони успішно відбили близько 15 атак ворога в районах Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації у районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище у Роботино Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно вражають тили противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці.

Зазначається, що противник зазнає значних втрат на полі бою. Так, лише за останні 3 дні в ході штурмових дій у районі Красногорівки Донецької області втрати окупантів становили понад 100 безповоротних, більшість із яких внаслідок відсутності евакуації з поля бою, а також близько 200 поранених.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та мосту противника. Також було знищено російський винищувач Су-25 та БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки ворога на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки

Окупанти завдали руйнівних ударів по Авдіївці: фото та відео