RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росіяни намагалися просунутися біля Авдіївки, ЗСУ ведуть наступ на Запоріжжі: ранкове зведення Генштабу

Російські окупанти відновили штурми позицій ЗСУ на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, Сили оборони, у свою чергу, просуваються на Запоріжжі. За добу відбулось понад 90 бойових зіткнень.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Мінус $11 млн із бюджету Росії: ЗСУ "приземлили" ще один літак СУ-25 окупантів

"За минулу добу сталося 90 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили: Петропавлівка, Подоли, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Спірне, Виїмка, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Бердичі, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Павлівка Донецької області; Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Берислав та Веселе Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 30 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, а також 12 атак у Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони не допустили втрати позицій у районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище у районі Кліщівки Донецької області. Своєю чергою Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмуту Донецької області, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог відновив наступальні дії та не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові численні втрати. Так, за минулу добу втрати ворога склали: убитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника. Також невдалими були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Північного Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації у районі Мар'їнки. Тут Силами оборони відбито 16 атак противника.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямі наші захисники не допустили втрат позицій у районі Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.

"Протягом доби авіація сил оборони завдала удару по пункту управління, 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та 13 артилерійських засобів противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України успішно атакувала електропідстанцію у Білгородській області.

  • Вас також може зацікавити:

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео