RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Ворог почав енергетичний терор: прості лайфхаки, які дозволять зберегти тепло в будинку

У неділю, 22 жовтня російські окупаційні війська обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури на сході і досить ймовірно, що вони продовжать це робити. Тож українцям варто бути готовими підвищувати рівень тепла у помешканні.

Як це зробити розповідає "Апостроф".

Використовуйте природне освітлення

Цей простий крок може здатися очевидним, але його важливість важко переоцінити. Відкрийте всі штори та жалюзі, щоб використовувати якомога більше сонячного світла. Це не тільки допоможе зберегти тепло в приміщенні, але й подарує вам чудовий настрій, отримуючи додаткову порцію сонячних променів.

Правильно розмістіть меблі

Щоб максимізувати ефективність опалення, впевніться, що радіатори не перекриті меблями, такими як дивани. Уникайте розміщення крісла неподалік від батареї. Якщо забезпечити вільний доступ до радіаторів, тепло від центрального опалення буде рівномірно розподілятися по всьому приміщенню.

Читайте також: Готуємося до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз

Ефективно використовуйте пару від душу

Цей метод може бути ефективним, особливо якщо ви живете один або з партнером. Просто залиште двері ванної кімнати відчиненими, коли ви використовуєте душ. Пара і тепло зігріють решту вашого житла, забезпечуючи ефективне розподілення тепла.

Помістіть штори за радіаторами

Уникайте закриття батарей шторами, оскільки тепло буде направлятися не в приміщення, а до вікна. Натомість розмістіть штори за радіаторами, щоб забезпечити ефективний розподіл тепла усередині кімнати.

Уникайте протягів

Будь-які відкриті місця призведуть до потрапляння холодного повітря і втрати теплого повітря, що є критично важливим. Щоб уникнути цього, варто придбати дешеві засоби проти протягів (навіть якщо це будуть перепрофільовані предмети, наприклад, подушки чи ковдри), які значно допоможуть зберегти тепло у приміщенні.

Раніше ми писали, як мобільні оператори "готувалися" до відключень світла.

  • Вас може зацікавити:

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям

Вивчають стан об'єктів енергетики України: в ГУР попередили про плани окупантів на зиму

Може знову знадобитись взимку: сім способів швидко зарядити телефон, коли нема світла